27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Kick-Ass 2

In dit vervolg gaat scholier en superheld Kick-Ass op zoek naar een partner als Hit-Girl ineens niet meer in actie kan komen

In dit vervolg gaat scholier en superheld Kick-Ass op zoek naar een partner als Hit-Girl ineens niet meer in actie kan komen

Onze opinie:
Kick-Ass 2 is verre van wat je ervan zou verwachten. De eerste film bevatte nogal wat humor, en de toevoeging van Jim Carrey tot de cast doet verwachten dat het niveau van slapstick enkel nog hoger zou worden. Niets is echter minder waar want het aantal grappen en grollen wordt serieus naar beneden gehaald en in de plaats wordt er een moraal naar voren gebracht die duidelijk maakt dat er consequenties vast zitten aan de acties die je neemt. Deze verandering in toon is nogal onverwacht en maakt de film ook een stuk zwaarder dan de eerste, maar zorgt er eveneens voor dat deze Kick-Ass 2 toch wel verfrissend werkt. Het is allemaal een beetje scherper en duisterder in vergelijking met deel 1.

Niet iedereen zal echter even gelukkig zijn met deze verandering, en dat regisseur en script schrijver Jeff Wadlow er niet in slaagt om het verhaal vloeiend in beeld te brengen helpt ook al niet. Er wordt nogal veel gepraat, en de actiescènes lijken aparte stukken te zijn die achteraf tussen de dialogen geplakt werden zonder deftige overgang. Een consequent tempo dat de kijker bij de hand neemt en van de ene naar de andere scène leidt is een duidelijk gemis hier.

Dat gezegd zijnde willen we wel duidelijk maken dat Kick-Ass 2 allesbehalve een mislukking is. Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) maakt misschien nog steeds geen verpletterende indruk als Kick-Ass, maar Chloë Grace Moretz laat nogmaals zien dat ze echt een topactrice is, en dit zowel als de flamboyante Hit Girl als de ietwat timide Mindy Macready die moeite heeft met het normale leven van een tiener. Jim Carrey op zijn beurt is bijna onherkenbaar als Colonel Stars & Stripes en hij mag dan wel weer serieus krankzinnig voor de dag komen, hij slaagt er perfect in om te balanceren op de fijne lijn tussen geschift en zware overacting.

Tel bij de goede acteerprestaties dat de toegevoegde moraal ervoor zorgt dat de minutieus opgebouwde clou van de eerste film even minutieus afgebroken wordt en je hebt een perfect en voldoening brengend slot van Kick-Ass. Voor wie meer van hetzelfde verwachtte zal deze Kick-Ass 2 waarschijnlijk een teleurstelling zijn, maar als je deze sequel werkelijk bekijkt als het verlengde van deel 1 word je beloond met een verhaal dat zeker de moeite waard is.

Kick-Ass 2 wordt in het algemeen een stuk minder gewaardeerd dan het eerste deel en dat is niet verrassend. De toon is een heel stuk serieuzer geworden terwijl je met de toevoeging van Jim Carrey tot de cast net het omgekeerde zou verwachten, en regisseur Wadlow slaagt er op geen enkel moment in om de film als een geheel naar voren te brengen, met de actiescènes als beste voorbeeld van slecht knip- en plakwerk. Zeggen dat het een totale mislukking is gaat ons echter veel te ver. De acteerprestaties zijn meer dan deftig, en als je het verhaal echt als verlengde bekijkt van de eerste film krijg je wel een perfecte afsluiting.

Kick-Ass 2 (2013) Action, Comedy, Crime, Thriller | 103min | August 16, 2013 (United States) 6.5
Director: Jeff WadlowWriter: Jeff Wadlow, Mark Millar, John Romita Jr.Stars: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-PlasseSummary: After Kick-Ass' insane bravery inspires a new wave of self-made masked crusaders, led by the badass Colonel Stars and Stripes, our hero joins them on patrol. When these amateur superheroes are hunted down by Red Mist -- reborn as The Mother F%&*^r -- only the blade-wielding Hit Girl can prevent their annihilation. When we last saw junior assassin Hit Girl and young vigilante Kick-Ass, they were trying to live as normal teenagers Mindy and Dave. With graduation looming and uncertain what to do, Dave decides to start the world's first superhero team with Mindy. Unfortunately, when Mindy is busted for sneaking out as Hit Girl, she's forced to retire-leaving her to navigate the terrifying world of high-school mean girls on her own. With no one left to turn to, Dave joins forces with Justice Forever, run by a born-again ex-mobster named Colonel Stars and Stripes. Just as they start to make a real difference on the streets, the world's first super villain, The Mother F%&*^r, assembles his own evil league and puts a plan in motion to make Kick-Ass and Hit Girl pay for what they did to his dad. But there's only one problem with his scheme: If you mess with one member of Justice Forever, you mess with them all. —Universal Pictures

Photos


See all photos >>