28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Killer Joe

Wederom een kleine parel om in je collectie op te nemen!

De 22-jarige drugdealer Chris zit in financiĆ«le problemen en moet snel zijn schulden afbetalen als hij nog lang wil leven. Hij bedenkt echter dat zijn moeder een substantiĆ«le levensverzekering heeft en besluit dan ook de huurmoordenaar Joe in te schakelen. Omdat Chris het nodige geld voor de daad niet op voorhand op tafel kan leggen stelt Joe voor dat hij tot de zaak rond is Chris’ zuster Dottie als seksueel onderpand gebruikt. Chris en zijn vader gaan met tegenzin in met het voorstel, maar wat als het geld niet vrijkomt?

Onze opinie:
Matthew McConnaughey laat in Killer Joe zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Tot op heden waren we nooit echt onder de indruk van zijn prestaties maar in zijn rol van agent/huurmoordenaar Joe deed hij ons zelfs denken aan Christian Bale ten tijde van American Psycho. McConnaughey blinkt uit en zorgt ervoor dat de film een constant gevoel van dreiging krijgt terwijl Juno Temple als Dottie dan weer een goede tegenbalans geeft als de ietwat “rare” Dottie. Tel daar nog goede vertolkingen bij van Emile Hirsch, Thomas Haden Church en Gina Gershon bij en je hebt wederom een kleine parel ontdekt!

Killer Joe (2011) Crime, Drama, Thriller | 102min | June 29, 2012 (United Kingdom) 6.7
Director: William FriedkinWriter: Tracy LettsStars: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno TempleSummary: Finding himself in considerable debt, Chris, a Texan drug dealer, decides the only solution is to murder his mother to collect the insurance money. Getting together with his father, the ex-husband of Chris' mother, they decide to hire Joe Cooper (a contract killer) who also happens to be a police detective. The plan is that the money will go to Chris' sister Dottie. However due to the size of the contract fee, Chris agrees that Joe can take Dottie as a retainer until the insurance comes through.

Photos


See all photos >>