25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Long Time Dead

Leuk horroramusement voor een vrijdagavond

Liam en zijn vrienden zijn verveeld en op zoek naar wat kicks. Na een tijdje opgeschept te hebben over al de dingen die ze al gedaan hebben in het verleden suggereert een van hen om een sceance te doen met een Ouija-bord. Tijdens de sceance gaat het echter zeer snel de verkeerde kant op wanneer een kwade geest die zichzelf “Djinn” noemt voorspelt dat ze allemaal dood zullen gaan. Liam pakt het glas dat ze op het bord gebruiken en gooit dit stuk waarna iedereen terug kan relaxen en kort daarna zitten ze weer allemaal te lachen en gaan elk hun weegs. Echter, niet lang na deze ervaring beginnen een voor een alle vrienden te sterven zonder dat er ook maar een verdachte te vinden is. De tijd begint op te geraken en ze moeten er snel achter komen wie hen aan het vermoorden is: de Djinn, een rare huisbaas, of is de moordenaar een van hen zelf?

Onze opinie:
Long Time Dead is een van de vele films die probeert te incasseren op de heropstanding van de tiener horrorfilms met het kleine verschil dat hij Engels is in plaats van Amerikaans. De film is een stuk serieuzer dan films zoals Scream maar de schrikeffecten zijn van hetzelfde niveau ook al kan je ze moeilijk origineel noemen. Leuk horror-amusement dus voor een vrijdagavond maar ook niets meer.

Long Time Dead (2002) Horror, Thriller | 94min | January 18, 2002 (United Kingdom) 4.7
Director: Marcus AdamsWriter: Marcus Adams, Eitan Arrusi, Chris BakerStars: Joe Absolom, Tom Bell, Lara BelmontSummary: A group of British students enbark on summoning spirits on a Ouija board after a night of clubbing. But someone breaks the link before they have finished and now a demon is trapped in their world and the only way to banish it, is for all the people who summoned it to die. —Pete, England

Photos


See all photos >>