25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Lord of the Flies (1990)

Zeer genietbaar als je het boek niet gelezen hebt of de originele film gezien

Deze versie van Lord of the Flies is gebaseerd op de film uit 1963 die bij uitgave op zijn beurt gebaseerd was op het boek van William Golding. Zij die de originele film gezien hebben zullen meteen enkele serieuze verschillen zien met deze remake maar het basisconcept blijft hetzelfde: een groep kinderen overleven een vliegtuigcrash en landen op het strand van een verlaten eiland. Ze selecteren een leider die de zaken probeert in orde te brengen zodat ze kunnen overleven totdat ze gered worden maar na een tijd worden sommige van de kinderen verveeld met het volgen van de regels en besluiten om een tweede kamp op te zetten waar meer leuke zaken zoals jagen gedaan kunnen worden. Wat ze zich echter niet realiseren is dat dit de eerste stap is naar een barbaarse manier van leven en terwijl de film verder gaat zet zich een neerwaartse spiraal in.

Onze opinie:
De originele film was schokkend in zijn tijd en misschien was het dit idee dat regisseur Harry Hook ertoe zette om een remake in elkaar te steken. Het probleem is echter dat hij niet het boek volgde maar eerder de synopsis van de eerste film. Dit resulteert in een nogal mager verhaal waar veel zaken, zoals bij voorbeeld waar de titel op zich voor staat, onduidelijk blijven. De film blijft echter wel onderhoudend en als je het boek niet gelezen hebt noch de eerste film gezien, kan je naar alle waarschijnlijkheid hier echt wel van genieten.

Lord of the Flies (1990) Adventure, Drama, Thriller | 90min | March 16, 1990 (United States) 6.4
Director: Harry HookWriter: William Golding, Jay Presson AllenStars: Balthazar Getty, Chris Furrh, Danuel PipolySummary: After a plane crash in the ocean, a group of military students reach an island. Ralph organizes the boys, assigning responsibilities for each one. When the rebel Jack Merridew neglects the fire camp and they lose the chance to be seen by a helicopter, the group split under the leadership of Jack. While Ralph rationalizes the procedures, Jack returns to the primitivism, using the fear for the unknown (in a metaphor to the religion) to control the other boys, and hunting and chasing pigs, stealing the possession of Ralph's group and even killing people. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>