15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Mama

Twee meisjes vinden hun toevlucht in het huis van hun oom na de dood van hun moeder maar ze zijn daar niet alleen...

Twee meisjes vinden hun toevlucht in het huis van hun oom na de dood van hun moeder maar ze zijn daar niet alleen…

Onze opinie:
Mama is gebaseerd op een drie minuten durende kortfilm, gemaakt door Andrés en Barbara Muschietti, die door niemand minder dan Guillermo Del Toro (Pacific Rim, Hellboy) opgemerkt werden. Del Toro was zo onder de indruk dat hij zijn schouders onder het project zette als producer en zodoende krijgen we nu deze 100 minuten durende film, die gelukkig niet gewoon een uitgerokken versie van het origineel is. Andrés mocht de leiding houden over de regie en kreeg Jessica Chastain (Lawless, Texas Killing Fields) in de hoofdrol als Annabel, terwijl Nikolaj Coster-Waldau (New Amsterdam) zowel de rol van Lucas als van Jeffrey mocht vertolken. De prestaties van de twee, alsook van de kleintjes die Victoria en Lilly spelen, zijn zeker goed te noemen en we beginnen ons af te vragen wanneer Jessica Chastain eindelijk eens écht zal doorbreken, want met zwarte haren is ze een vrouw die zonder probleem het beeld kan vullen (en dan hebben we het over presence, niet volume!). En toch… Mama kon ons niet compleet overtuigen. De schrikeffecten zijn wel goed en het verhaal an sich heeft ook wel genoeg substantie om een dik anderhalfuur te vullen, maar de achtergrond is nogal knullig, verscheidene visuele effecten lijken uit een videogame van 10 jaar geleden te komen en het einde is een beetje een afknapper. Voorts vonden we het personage van Mama op zich wel goed, maar we zijn ondertussen echt uitgekeken op geesten die zich qua beweging spiegelen aan The Ring.

Als je op zoek bent naar een leuke horrorfilm met goede schrikmomenten en redelijke acteerprestaties, dan is Mama wel een goede keuze, maar een klassieker in zijn genre zal deze film nooit worden.

Mama (2013) Fantasy, Horror, Thriller | 100min | January 18, 2013 (United States) 6.2
Director: Andy MuschiettiWriter: Andy Muschietti, Barbara Muschietti, Neil CrossStars: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan CharpentierSummary: Jeffrey Desange, senior partner of an investment brokerage, has a breakdown after a financial collapse and kills several co-workers and his estranged wife and kidnaps his two young daughters, Victoria and Lily. When they're found five years later, they're taken in by their uncle (their father's twin brother) and his girlfriend. Macabre events soon make the new guardians suspect that a supernatural evil force named Mama has attached itself to the girls. —Stephanie Carter

Photos


See all photos >>