28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Narc

Een zeer goede thriller!

Nick Tellis (Jason Patric) is een voormalige drugsagent die de politie verlaten heeft na zijn laatste undercover operatie waarbij hij per ongeluk een zwangere vrouw neerschoot waarna deze haar ongeboren kind verloor.

Wanneer een agent gedood wordt en het spoor naar de dader na 60 dagen dood loopt wordt Tellis gevraagd om terug te komen met de belofte dat als hij de daders gevonden heeft hij een bureau job kan krijgen. Vanwege dat zijn vrouw niet werkt en hij nog maar 75% van zijn voormalige loon krijgt besluit hij in te gaan op het aanbod en wordt samen gezet met detective Oak (Ray Liotta) die de laatste partner was van de dode agent. Tijdens het onderzoek begint Tellis en meer meer betrokken te geraken bij de zaak wanneer duidelijk wordt dat de agent in kwestie eveneens under cover aan het werken was in het drugsmilieu. Na een korte periode begint Tellis te beseffen dat Oak meer weet dan hij wil zeggen en ondanks de mogelijkheid dat hij zijn gezin, zijn waardigheid en zelfs zijn leven zou kunnen verliezen blijft Tellis verder graven om de waarheid naar boven te halen.

Onze opinie:
Narc is een zeer donkere film over het leven van agenten die infiltreren in de drugwereld en anders dan vele andere slaagt deze film er in om de problemen te tonen die deze mensen hebben door gewoon hun werk te doen. Als film is dit een stuk kunst (Ray Liotta schittert!) en we begrijpen eigenlijk niet goed waarom deze film zelfs nooit in de bioscoop gespeelt heeft bij ons. Als je op zoek bent naar een goede thriller is dit een excellente keuze!

Narc (2002) Crime, Drama, Mystery, Thriller | 105min | January 10, 2003 (United States) 7.1
Director: Joe CarnahanWriter: Joe CarnahanStars: Ray Liotta, Jason Patric, Chi McBrideSummary: An undercover narc dies, the investigation stalls, so the Detroit P.D. brings back Nick Tellis, fired 18-months ago when a stray bullet hits a pregnant woman. Tellis teams with Henry Oak, a friend of the dead narc and an aggressive cop constantly under the scrutiny of internal affairs. They follow leads, informants turn up dead, Nick's wife is unhappy he's back on the street, Henry's protective of the dead cop's wife. Nick reads and re-reads the case file, broods, watches Oak's heavy-handed style, sometimes joining in. The brass want to close out the case, Nick and Henry stay on it, and bits of evidence point them to an auto body shop. What actually happened; will Nick ever know? —<jhailey@hotmail.com>

Photos


See all photos >>