15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

National Lampoon’s Christmas Vacation

Misschien leuk voor kinderen, maar te slapstick om nog echt grappig te zijn

Clark Griswold en zijn gezin kijken uit naar een schitterende Kerstmis: de lichtjes zijn overal opgehangen in het huis, Clark heeft een voorschot gestort voor een nieuw zwembad en bij de Post zou een mooie kerstbonus moeten zitten. Natuurlijk moet Clark eerst Kerstmis zelf overleven met zijn ouder, de ouders van zijn vrouw, en om het plaatje compleet te maken ook de rest van de familie! Om de dingen nog wat erger te maken functioneren de kerstlichtjes niet correct, brandt de kalkoen aan en blijkt die bonus maar niet te willen arriveren… Het leven is niet makkelijk voor een Griswold!

Onze opinie:
National Lampoon’s Christmas Vacation is een film die wel grappig was in de tijd dat hij uitgebracht werd maar tegenwoordig is de slapstick humor duidelijk verouderd. Je kinderen kunnen hem echter mogelijk nog wel leuk vinden.

National Lampoon's Christmas Vacation (1989) Comedy | 97min | December 1, 1989 (United States) 7.6
Director: Jeremiah S. ChechikWriter: John HughesStars: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette LewisSummary: It's Christmas time and the Griswolds are preparing for a family seasonal celebration, but things never run smoothly for Clark, his wife Ellen and their two kids. Clark's continual bad luck is worsened by his obnoxious family guests, but he manages to keep going knowing that his Christmas bonus is due soon. —Rob Hartill

Photos


See all photos >>