27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Olympus has Fallen

De hulp van een in ongenade gevallen agent van de Geheime Dienst wordt ingeroepen als Koreaanse terroristen neerstrijken in het Witte Huis en de president gijzelen.

De hulp van een in ongenade gevallen agent van de Geheime Dienst wordt ingeroepen als Koreaanse terroristen neerstrijken in het Witte Huis en de president gijzelen.

Onze opinie:
Olympus has Fallen gaat zoals verwacht over de gijzeling van de Amerikaanse president en zoals een goede actiefilm betaamt krijgen we dan ook spectaculaire scenes naar ons hoofd geslingerd. Vooral de initiële aanval van de terroristen op het Witte Huis is de moeite waard om te bekijken en ook tegen het einde zijn er enkele spectaculaire scenes om van te genieten. Echter, net zoals zovele actiefilms mist het verhaal nogal wat geloofwaardigheid, de Secret Service lijkt vooral getraind te zijn om in vol ornaat naar buiten te lopen zodat ze zonder pardon neergemaaid kunnen worden (letterlijk!), en ware het niet voor Gerard Butler, er zou van Amerika weinig overschieten. Morgan Freeman doet zoals gewoonlijk deftig zijn job als de authoriteit met hersenen en ook Aaron Eckhart levert goed werk als de president, maar de rest van de cast (o.a. Dylan McDermott en Robert Forster) laten hier en daar toch wel wat steken vallen op gebied van credibiliteit. Dit, gecombineerd met het nogal rechtdoorzee “one-man-army-to-save-the-day” script, zorgen ervoor dat Olympus has Fallen spijtig genoeg weinig meer lijkt te zijn dan “Die Hard meets Air Force One”. Op zich zeker niet slecht dus, maar ook geen absolute topper.

Olympus Has Fallen (2013) Action, Thriller | 119min | March 22, 2013 (United States) 6.5
Director: Antoine FuquaWriter: Creighton Rothenberger, Katrin BenediktStars: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan FreemanSummary: When the White House (Secret Service Code: "Olympus") is captured by a terrorist mastermind and the President is kidnapped, former Presidential Secret Service Agent Mike Banning finds himself trapped within the building. As our national security team scrambles to respond, they are forced to rely on Banning's inside knowledge to help retake the White House, save the President and avert an even bigger disaster. —FilmDistrict

Photos


See all photos >>