15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Open Range

Heeft wat weg van Unforgiven maar die komt toch als winnaar uit de bus

Boss Spearman (Robert Duvall) en Charley Waite (Kevin Costner) zijn zogenaamde “free-grazers”, veehouders die hun dieren laten grazen op de prairies in het Westen. Wanneer ze samen met twee leden van hun groep, Mose en Button, het kleine stadje Harmonville passeren plannen ze om wat voorraad in te slaan en sturen Mose erop uit. Wanneer hij echter niet terugkeert gaan Charley en Boss naar de stad om uit te vinden wat er gebeurd is en eens daar horen ze dat Mose in de gevangenis gezet is na een gevecht. Ze gaan naar de sheriff om Mose vrij te krijgen en deze laat hen duidelijk weten dat “free-grazers” niet welkom zijn en dat ze maar best snel hun biezen pakken. Wanneer ze terugkeren naar hun kamp weet Button hen te vertellen dat enkele gemaskerde mannen het vee aan het bekijken geweest zijn. Boss realiseert zich dat deze mannen het vee willen verspreiden en besluit om reeds op voorhand in actie te schieten voordat iets slechts zou kunnen gebeuren.

Charley en Boss gaan naar het kamp van de gemaskerde rijders om hen wat schrik aan te jagen, iets dat zeer goed slaagt, maar wanneer ze terugkeren vinden ze Mose dood en Button zwaargewond. Na Button achter te laten bij Sue Barlow, de zus van de lokale dokter, rijden Boss Spearman and Charley Waite terug naar de stad voor een finale showdown…

Onze opinie:
Open Range is een klassieke western waarbij we een wraakverhaal voorgeschoteld krijgen waarin enkele mensen moeten opstaan voor hun manier van leven en op moeten boksen tegen een overmacht die ze in theorie niet kunnen verslaan. Dit lijkt in veel manieren op Clint Eastwood’s “Unforgiven” maar naar het einde toe wordt het duidelijk dat Costner zich niet kon weerhouden om het Hollywood-dogma te verlaten dat zegt dat je altijd een “happy end” moet hebben en dat is waar Unforgiven als winnaar uit de bus komt als beste western van het laatste decennium.

Open Range (2003) Action, Drama, Romance, Western | 139min | August 15, 2003 (United States) 7.4
Director: Kevin CostnerWriter: Lauran Paine, Craig StorperStars: Kevin Costner, Robert Duvall, Diego LunaSummary: Charlie and Boss Spearman did not want further violence after they beat some Lawmen thugs in Jungle plot twisted when Mose was Killed And Button was shot (Survived) after that Charlie and Boss Spearman went for revenge, Although dispute started when Mose free-grazed cattle In Town.

Photos


See all photos >>