28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Premium Rush

Een fietskoerier in Manhattan wordt in een levensgevaarlijke race achternagezeten door een corrupte agent die het gemunt heeft op zijn pakketje

Een fietskoerier in Manhattan wordt in een levensgevaarlijke race achternagezeten door een corrupte agent die het gemunt heeft op zijn pakketje

Onze opinie:
Het verhaal van Premium Rush is op zich zeer simpel maar regisseur David Koepp slaagt erin om meerdere lagen aan te brengen en door regelmatig de actie te onderbreken voor een flashback en bepaalde scenes vanuit verschillende standpunten te tonen wordt het geheel toch enkele niveaus dieper dan initieel gedacht. Dankzij het kundige filmwerk waarbij de achtervolging goed in beeld gebracht wordt en er ook tijd genomen wordt om enkele grappige situaties naar voren te brengen slaagt Premium Rush erin om net iets meer te worden dan een goedkoop tussendoortje. Het goede acteerwerk van zowel Gordon-Levitt en Michael Shannon zorgt er dan weer voor dat de personages geloofwaardig overkomen en de film als geheel net iets meer wordt dan een verfilmde versie van een Roadrunner vs Wile E. Coyote cartoon.

Premium Rush is geen hoogstaande film, maar kundig gemaakt en goed verteerbaar entertainment waarbij je zonder probleem languit bij op de bank kan gaan liggen en je hersenen even kan pauzeren. En zulke film – wanneer goed gemaakt – kunnen we zeker appreciëren!

Premium Rush (2012) Action, Crime, Thriller | 91min | August 24, 2012 (United States) 6.5
Director: David KoeppWriter: David Koepp, John KampsStars: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania RamirezSummary: Wilee is one of 1,500 bike couriers in Manhattan who rides on the edge by having a bike with no brakes. On this day, Wilee has a delivery that is so valuable that a corrupt NYC Detective, who needs the money, begins to chase Wilee throughout the city to get it before the envelope is delivered. —Douglas Young (the-movie-guy)

Photos


See all photos >>