28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Quarantine

Het einde valt misschien wat tegen, maar voor een Amerikaanse remake is dit zeker een film om eens te proberen

Angela Vidal en haar cameraman Scott zijn een reportage aan het doen over de brandweer in Los Angeles wanneer er een oproep binnenkomt over een klein appartementsgebouw waar bewoners een oude vrouw heel luid hebben horen schreeuwen. Om wat actie op te kunnen nemen besluiten Angela en Scott om met de brandweerlui mee te gaan, maar dat ze zichzelf daardoor in serieuze problemen werken hebben ze geen idee van.

Eens gearriveerd valt de oude dame een van de aanwezige agenten aan en het duurt niet lang daarna voordat het duidelijk wordt dat ze met een of andere ziekte geïnfecteerd is die zich razendsnel verspreidt en mensen in krankzinnige moordenaars verandert. Om de zaken nog wat erger te maken hebben de autoriteiten buiten besloten om alle uitgangen af te sluiten om ten allen koste ervoor te zorgen dat niemand het gebouw kan verlaten…

Onze opinie:
Quarantine is een Amerikaanse remake van de Spaanse film [Rec] en doet het voor een keer eens goed. Meestal bij remakes wordt er meer focus geplaatst op de actie in plaats van suspense maar hier slaagt men er wonderwel in om de spanning hoog te houden. Net zoals bij The Blair Witch Project krijgen we alles te zien vanuit het standpunt van de camera maar in plaats van een open bos zitten we nu in een afgesloten appartementsgebouw wat ervoor zorgt dat alles nog claustrofobischer aanvoelt en de spanning nog hoger wordt.

Het acteerwerk is eveneens zeer goed en Jennifer Carpenter (ook bekend van de TV serie Dexter) imponeert door haar kunde in het compleet uit het dak gaan van angst.

Als je The Blair Witch Project leuk vond zal je deze zeker kunnen smaken. Als je BWP niet goed vond, geeft deze dan toch nog een kans want de zaken zijn wat realistischer opgezet en het bovennatuurlijke element wordt compleet geschrapt. Enkel op het einde valt de film een klein beetje tegen, maar dat vergeven we de makers met plezier aangezien de rest van de film meer dan interessant is om te bekijken.

Quarantine (2008) Horror, Thriller | 89min | October 10, 2008 (United States) 5.9
Director: John Erick DowdleWriter: John Erick Dowdle, Drew Dowdle, Jaume BalagueróStars: Jennifer Carpenter, Steve Harris, Columbus ShortSummary: A television reporter and her cameraman are assigned to spend the night shift with a Los Angeles fire crew. After a routine 911 call takes them to a small apartment building, they find police officers already on the scene in response to blood curdling screams coming from one of the apartments. They soon learn that a woman living in the building has been infected by something unknown. After a few of the residents are viciously attacked, they try to leave with the news crew, only to find the building has quarantined. All communication in and it is stopped; the only evidence of what took place is the news crew's videotape. —ahmetkozan

Photos


See all photos >>