13 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Red State

Zeker een kans geven, deze actie-thriller!

Travis en zijn vrienden Billy-Ray en Randy gaan erop uit na een online advertentie gelezen te hebben over een vrouw die absoluut geen probleem heeft om met alle drie in bed te springen. Wat ze echter niet beseffen is dat ze heel wat meer zullen krijgen dan ze zelf voor ogen hadden. Na iets gedronken te hebben vallen ze in slaap en wanneer ze terug bij hun positieven komen blijkt dat ze gevangen genomen zijn door een groep religieuze fanatiekelingen geleid door Abin Cooper die op kruistocht is tegen homo’s en een nogal gewelddadige manier heeft bedacht om de wereld van hen te verlossen…

Onze opinie:
Met Red State neemt regisseur Kevin Smith nogal een ommezwaai van zijn normale werk. Bekend voor komedies zoals Clerks or Zack&Miri make a Porno zou je iets lichtvoetigs verwachten maar Red State is echter een combinatie van actie, thriller en horror. En ondanks de man zijn vroegere ervaringen werkt het wonderwel!

Michael Parks is excellent als de psychotische pastoor Abin Cooper en zijn monoloog in het begin is perfect om de haren op je lichaam rechtop te laten staan. Je weet onmiddellijk dat er spanning in de lucht zit en dat het voor de ontvoerde tieners heel snel heel slecht gaat uitdraaien. Als je dan denkt dat je in een standaard tiener slasherfilm beland bent verandert het hele concept en bevind je je plots in een WACO-stijl schietgevecht. Zéér leuk gedaan!

Het enige minpuntje dat we toch willen opmerken is dat de scène met Cooper op het einde makkelijk weggelaten had kunnen worden. Voor de rest raden we zonder probleem iedereen aan om Red State een kans te geven.

Niet echt de meest doordeweekse thriller/horror/slasher maar zeker de moeite waard om een kans te geven

Red State (2011) Action, Crime, Horror, Thriller | 88min | September 30, 2011 (United Kingdom) 6.2
Director: Kevin SmithWriter: Kevin SmithStars: Michael Parks, Melissa Leo, John GoodmanSummary: The teenager Jarod invites his best friends Travis and Billy-Ray to have a foursome with a thirty-eight year-old woman. While driving to meet the woman, Travis hit a car parked on the road. When they meet the woman, she gives spiked beer to them and they pass out. When the three friends wake up, they find that they are trapped in the fundamentalist Five Points Trinity Church of the infamous Pastor Abin Cooper and that they will be killed. Meanwhile the church is under siege by ATF agents led by Agent Joseph Keenan that have been ordered to destroy the terrorist cell. Will the teenagers be saved by the agents of the law enforcement agency? —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>