18 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Residue – Seizoen 1

Nadat een vreemde explosie enorme ravage aanricht in een grote stad in de toekomst, krijgen acht overlevenden te maken met de nasleep en de paranormale effecten

Nadat een vreemde explosie enorme ravage aanricht in een grote stad in de toekomst, krijgen acht overlevenden te maken met de nasleep en de paranormale effecten

Onze opinie:
Als je Residue opzoekt op IMDB zal je deze twee maal terugvinden; een keer als film van 102 minuten, en een keer als miniserie van 130 minuten welke we nu op Netflix kunnen bekijken. De maker zelf had over de “film” reeds laten weten dat deze bedoeld is als pilot voor een langere serie en dat kan even goed gezegd worden over deze miniserie. De personages worden goed geïntroduceerd en de overtuigend zwaarmoedige Britse sfeer doet zijn ding (ook al zal niet iedereen deze kunnen appreciëren), maar we missen effectief een “clou”. Als introductie is Residue op zich niet slecht, maar als er verder niets volgt zitten er véél te veel zaken in het verhaal die niet opgehelderd worden waardoor je uiteindelijk achterblijft met een gevoel dat je tijd verspild hebt.

Een pilot moet duidelijk lijnen uitzetten waar verder op geborduurd wordt maar hier wordt zowat alles afgehandeld zonder dat je ook maar een idee krijgt van hoe het verder zou moeten gaan. Als dusdanig voelt het dan ook nogal onafgewerkt aan.

Residue (2015) Drama, Horror, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 130min | March 31, 2015 (United States) 6.1
Stars: Natalia Tena, Iwan Rheon, Jamie DravenSummary: The government cover-up of the causes behind a massive explosion in a futuristic UK metropolis spur photo journalist Jennifer Preston on to search for the truth and in the process blow open a paranormal phenomenon haunting the city.

Photos


See all photos >>