28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Return of the Killer Tomatoes

Fantastisch voor liefhebbers van cult horror, absoluut te vermijden voor alle anderen

10 jaar na de grote Tomatenoorlog gaat de gekke professor Gangreen verder met zijn onderzoek naar tomaten en hoe hij ze kan gebruiken om leider van de wereld te worden. Tara, een tomatenvruw, ontsnapt uit de kwaadaardige handen van Gangreen en eindigt in de handen van pizzabezorger Chad die onmiddellijk verliefd wordt op haar. Samen met Chad en zijn vriend Mattt (een jonge George Clooney!) start Tara een strijd tegen Gangreen die zeer dicht is bij het bereiken van zijn doel. Zullen ze snel genoeg zijn om het rode gevaar te stoppen?

Onze opinie:
Return of the Killer Tomatoes is de ultieme cultfilm wanneer we het hebben over slapstick horror. Het acteerwerk is redelijk maar de plot is zo geschift dat je niet anders kan dan ermee lachen. Liefhebbers van cult horror kunnen deze niet aan zich voorbij laten gaan, mensen die echter meer serieus werk zoeken zouden zich hier best niet aan wagen.

Return of the Killer Tomatoes! (1988) Comedy, Horror, Sci-Fi | 98min | April 22, 1988 (United States) 5.2
Director: John De BelloWriter: Stephen Andrich, John De Bello, Costa DillonStars: Anthony Starke, George Clooney, Karen M. WaldronSummary: Mad scientist Professor Gangreen is cooking up the second coming of the Great Tomato Uprising, in which music converted tomatoes into human form to war against mankind. Pizza delivery man Chad Finletter must save the world and beautiful tomato-girl Tara. —<rth@ece.arizona.edu>

Photos


See all photos >>