23 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Een fantastische horrorfilm die de gewelddadigheid van Reservoir Dogs mooi combineert met de plot twists die we kennen van The Usual Suspects

Twee mannen worden wakker in wat lijkt op een vreselijk vuile badkamer en in het midden ligt een man die duidelijk dood is gezien dat hij in een poel van bloed ligt. Het lijkt erop dat de man zichzelf heeft doodgeschoten. Het duurt niet lang voordat ze doorhebben dat ze gevangen genomen zijn door de “Jigsaw Killer”, een man die nooit iemand vermoordt, maar eerder zijn slachtoffers zichzelf of elkaar van het leven laat beroven. De vraag luidt dus: hoe kunnen ze ontsnappen zonder elkaar of zichzelf te doden?

Onze opinie:
Van tijd tot tijd krijg je een film te zien die je echt kan verrassen en Saw is daar een goed voorbeeld van. Alhoewel er verschrikkelijke zaken gebeuren is de regisseur toch slim genoeg geweest om weinig dingen echt vlakaf te tonen en meer over te laten aan de verbeeldingskracht van de kijker. Een beetje zoals Tarantino gedaan heeft in Reservoir Dogs waar Michael Madsen het oor van Tim Roth afsnijdt zonder dat je dit echt te zien krijgt. Verbeelding is immers altijd beter dan beeld. Een andere film die wel wat analogie heeft met Saw is The Usual Suspects. Ook Saw slaagt erin om de kijker gedurende de hele film op het verkeerde been te zetten en hem te verrassen met enkele goedgevonden plot twists. En als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen willen we nog even meegeven dat alhoewel Danny Glover de enige echt bekende akteur is van de cast, de acteerprestaties echt wel goed zijn!

Al bij al is Saw een fantastische horrorfilm die de gewelddadigheid van Reservoir Dogs mooi combineert met de plot twists die we kennen van The Usual Suspects en daarom dat we deze dan ook ten zeerste aanraden!

Saw (2004) Horror, Mystery, Thriller | 103min | October 29, 2004 (United States) 7.6
Director: James WanWriter: Leigh Whannell, James WanStars: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny GloverSummary: Waking up in a bathroom, two men, Adam and Dr. Lawrence Gordon, discover they have been captured by the infamous Jigsaw Killer. The men must escape before time runs out, otherwise, they will face the deadly consequences. —Rebekah Swain

Photos


See all photos >>