15 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Seven Psychopaths

In de stijl van Guy Ritchie maar spijtig genoeg toch niet het niveau van Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Marty (Farrell) is een scenarioschrijver die in zijn hoofd een schitterend verhaal heeft over zeven psychopaten maar hij heeft 1 probleem: hij heeft geen idee welke personages hij eigenlijk moet gebruiken en als dusdanig heeft hij op papier dan ook niets anders dan een titel.

Zijn vriend en acteur Billy (Rockwell) bedenkt voor hem een perfecte psychopaat en daarom geeft Marty hem dan ook de mogelijkheid om mee aan boord te komen als co-schrijver. Wat Marty echter niet weet is dat Billy in zijn dagdagelijkse bezigheden een oplichter is die in samenwerking met Hans honden van rijke mensen steelt om deze later dan tegen vergoediding terug te bezorgen. Wanneer Billy de Shih Tzu van een gangster ontvreemdt geraakt alles in een stroomversnelling en belandt Marty in het midden van een kat- en muisspel waarbij hij meer inspiratie opdoet voor zijn “Seven Psychopaths” dan hij ooit voor mogelijk had genomen.

Onze opinie:
Martin McDonagh, de schrijver en regisseur van In Bruges, is weer terug met wederom Colin Farrell in de hoofdrol van een film. Deze keer mag Farrell een fictieve versie van zijn eigen regisseur in beeld brengen en dan omringd door een schare compleet geschifte personages in een verhaal dat al niet veel minder geschift is. Denk aan de vroege films van Guy Ritchie maar dan op zijn Amerikaans. Het resultaat is op zich niet slecht, maar mist wel degelijk de Britse flair.

Seven Psychopaths is een zwarte misdaadkomedie met een goede opzet en deftige acteerprestaties maar de film heeft nét niet datgene dat bij voorbeeld Snatch of Lock, Stock & Two Smoking Barrels tot cult status brachten. We kunnen het niet benoemen, maar er mist gewoon “iets”.

Seven Psychopaths (2012) Comedy, Crime | 110min | October 12, 2012 (United States) 7.2
Director: Martin McDonaghWriter: Martin McDonaghStars: Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam RockwellSummary: A struggling screenwriter (Colin Farrell) inadvertently becomes entangled in the Los Angeles criminal underworld after his friends (Christopher Walken and Sam Rockwell) kidnap a gangster's (Woody Harrelson) beloved Shih Tzu. —Anonymous

Photos


See all photos >>