25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Als zijn zoon een gevangenisstraf van 30 jaar krijgt gaat de vader undercover om een gewelddadige drugsdealer te pakken in de hoop dat de straf wordt verminderd

Als zijn zoon een gevangenisstraf van 30 jaar krijgt gaat de vader undercover om een gewelddadige drugsdealer te pakken in de hoop dat de straf wordt verminderd

Onze opinie:
Snitch is zogezegd gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar we stellen ons wel serieus de vraag in hoeverre dat het geval is. Dat de wetgeving in Amerika nogal strikt is op gebied van drugs is alom bekend, maar dat iemand 10 jaar de gevangenis in kan draaien voor het ontvangen van een pakketje pillen, lijkt ons nogal bij de haren getrokken. Tenzij hij zowat de slechtste advocaat op aarde heeft, misschien. Het begin van Snitch komt dan ook redelijk ongeloofwaardig over, er zijn nogal wat hiaten hier en daar en het is dus heel moeilijk om mee te gaan in het verhaal. Halfweg gaan we dan iets meer in de richting van een actiefilm, maar zoals gezegd probeert men hier een serieuze film neer te zetten die kritiek geeft op het rechtssysteem (straffen voor drugsdealers zijn blijkbaar zwaarder dan voor pedofielen!), dus dat wordt redelijk in toom gehouden. Het gevolg is dat Snitch een beetje vis noch vlees is. Het verhaal bevat evenveel gaten als een bol kaas en actiefans worden ook al niet op hun wenken bediend, wat zeker niet de bedoeling was.

De acteerprestaties zijn op zich niet slecht en het valt op dat Johnson probeert (en tot op zekere hoogte daar ook in slaagt) om een serieuzere rol neer te zetten, maar het ongeloofwaardige verhaal zorgt ervoor dat alle goede intenties in het water vallen.

Snitch (2013) Action, Drama, Thriller | 112min | February 22, 2013 (United States) 6.4
Director: Ric Roman WaughWriter: Justin Haythe, Ric Roman WaughStars: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon BernthalSummary: Construction company owner John Matthews learns that his estranged son, Jason, has been arrested for drug trafficking. Facing an unjust prison sentence for a first time offender courtesy of mandatory minimum sentence laws, Jason has nothing to offer for leniency in good conscience. Desperately, John convinces the DEA and the opportunistic DA Joanne Keeghan to let him go undercover to help make arrests big enough to free his son in return. With the unwitting help of an ex-con employee, John enters the narcotics underworld where every move could be his last in an operation that will demand all his resources, wits and courage to survive. —Kenneth Chisholm (kchishol@rogers.com)

Photos


See all photos >>