25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Something’s Gotta Give

De goede cast zorgt ervoor dat je deze zeker eens kan bekijken op een regenachtige namiddag.

Henry (Jack Nicholson) is 63 maar heeft er absoluut geen probleem mee om jongere vrouwen te daten. Beter zelfs, hij heeft nog nooit een date gehad met een vrouw ouder dan 30. Wanneer hij besluit om het weekend met de jonge en mooie Marin (Amanda Peet) door te brengen in het strandhuis van haar moeder verwacht hij om enkel met haar te zijn maar spijtig genoeg hebben ook Marin’s moeder (Diane Keaton) en tante eveneens een kleine vakantietrip gepland waardoor ze allemaal samen komen.

Na het diner gaan Marin en Henry naar de slaapkamer, iets dat Erica niet echt kan appreciëren. Echter, niet lang daarna roept Marin hulp wanneer Henry een kleine hartaanval blijkt gehad te hebben vanwege de spanning. In het hospitaal lapt de vriendelijke dokter Julian (Keanu Reeves) Henry zo goed als mogelijk op maar aangezien hij niet kan reizen zal er voor Henry gezorgd moeten blijven worden in het strandhuis. Nadat iedereen vertrokken is blijft Erica achter met Henry. Terwijl Henry langzaam maar zeker gevoelens begint te krijgen voor Erica beseft hij plots dat Julian een concurrent is en dat als hij niet snel in gang schiet, hij mogelijk niet zal krijgen wat hij wil… iets dat hij niet gewoon is.

Onze opinie:
Het is altijd moeilijk om je mening te geven omtrent een voorspelbare film zonder de plot weg te geven. Na Something’s Gotta Give 5 minuten bekeken te hebben zal je al weten hoe het eindigt maar enkele leuke plotwendingen zijn aan het verhaal toegevoegd waardoor het toch interessant blijft om te volgen als je houdt van romantische komedies. De goede cast zorgt ervoor dat je deze zeker eens kan bekijken op een regenachtige namiddag.

Something's Gotta Give (2003) Comedy, Drama, Romance | 128min | December 12, 2003 (United States) 6.7
Director: Nancy MeyersWriter: Nancy MeyersStars: Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu ReevesSummary: Harry Sanborn is an aged music industry exec with a fondness for younger women like Marin, his latest trophy girlfriend. Things get a little awkward when Harry suffers a heart attack at the home of Marin's mother Erica. Left in the care of Erica and his doctor, a love triangle starts to take shape. —Keanuette

Photos


See all photos >>