1 februari 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Spider-Man 2

Zowel actiefans als liefhebbers van de comics zullen deze kunnen appreciëren

Het einde van de eerste Spider-Man film was allesbehalve een gelukkig einde. Peter Parker heeft Norman Osborne gedood, een briljant wetenschapper en vader van zijn beste vriend Harry maar eveneens een man die schizofreen werd nadat een experiment dat hij op zichzelf had uitgevoerd hem omgevormd had tot de Green Goblin. Ondertussen moest hij ook Mary-Jane laten gaan aangezien een relatie haar gevaar kon opleveren aangezien Spider-Man een hoop vijanden heeft. We keren terug naar Peter die weer problemen heeft met het dubbele leven dat hij leidt, de dagelijkse routine van naar school gaan en proberen wat geld te verdienen door het schieten van foto’s voor de Daily Bugle en aan de andere kan ’s nachts de misdaad bestrijden als Spider-Man.

Zijn nachtelijke avonturen beginnen echter zijn werk tijdens de dag te beïnvloeden en daarnaast lijken zijn speciale krachten hem bij momenten ook nog eens in de steek te laten. Na een tijdje begint hij te beseffen dat zijn acties als Spider-Man een te grote impact begint te krijgen op zijn normale leven en hij besluit dan ook zich te ontdoen van zijn kostuum en gewoon terug een normale jongen te worden. Het resultaat hiervan toont zich onmiddellijk: zijn studiepunten gaan de hoogte in, zijn relatie met Mary-Jane wordt beter aangezien hij meer tijd met haar door kan brengen en haar meer aandacht kan geven.

Ondertussen financiert Harry Osborn een experiment met nucleaire fusie, geleid door Dokter Otto Octavius. Wanneer het eerste experiment verkeerd gaat sterft Otto’s vrouw en de tentakels die hij gebruikt voor zijn werk in extreem gevaarlijke plaatsen beginnen een eigen leven te leiden. Met ook nog eens de veiligheidschips die kapotgegaan zijn tijdens het ongeluk beginnen ze langzaam maar zeker Otavius’ brein over te nemen en wanneer niemand Otto wil helpen om het experiment op grotere schaal opnieuw te proberen gaat hij naar Harry die hem de nodige materialen belooft indien Otto Spider-Man kan vangen voor Harry…

Onze opinie:
Het gebeurt niet vaak dat een sequel beter is dan de originele film maar Spider-Man 2 slaagt waar zovele gefaald hebben. Tobey Maguire en Kirsten Dunst zijn duidelijk beter in hun rol en alhoewel de film zaken behandelt die in de comics jaren geduurd hebben zijn we ervan overtuigd dat de fans deze absoluut zullen kunnen appreciëren, net zoals fans van actiefilms.

Spider-Man 2 (2004) Action, Adventure, Sci-Fi | 127min | June 30, 2004 (United States) 7.3
Director: Sam RaimiWriter: Stan Lee, Steve Ditko, Alfred GoughStars: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred MolinaSummary: Peter Parker is an unhappy man: after two years of fighting crime as Spider-Man, his life has begun to fall apart. The girl he loves is engaged to someone else, his grades are slipping, he cannot keep any of his jobs, and on top of it, the newspaper Daily Bugle is attacking him viciously, claiming that Spider-Man is a criminal. He reaches the breaking point and gives up the crime fighter's life, once and for all. But after a failed fusion experiment, eccentric and obsessive scientist Dr. Otto Octavius is transformed into super villain Doctor Octopus, Doc Ock for short, having four long tentacles as extra hands. Peter guesses it might just be time for Spider-Man to return, but would he act upon it? —Soumitra

Photos


See all photos >>