23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Van Marvel: De gewone tiener Peter Parker wordt veranderd in een buitengewone superheld nadat hij per ongeluk is gebeten door een radioactieve spin.

Wanneer Peter Parker, een schoolvoorbeeld van een nerd, op schooltrip gaat naar een laboratorium wordt hij gebeten door een genetisch aangepaste spin. Terug thuis voelt hij zich niet zo goed en besluit naar bed te gaan. De volgende ochtend wordt hij wakker en voelt zich beter dan ooit. Eens terug op school begint hij echter rare zaken te merken; hij weet wanneer er gevaar dreigt, zaken plakken plots aan zijn handen en een of ander soort van weg schiet uit zijn polsen. Na wat experimenteren met zijn nieuwe krachten besluit hij naar een worstelwedstrijd te gaan om wat geld te winnen waarmee hij een auto kan kopen en het buurmeisje Mary-Jane imponeren.

Na zijn wedstrijd gewonnen te hebben besluit de eigenaar van de ring echter niet om de beloofde 3000 dollar uit te betalen en wanneer deze slechts seconden later beroofd wordt besluit Peter om de overvaller zijn gang maar te laten gaan ook al had hij deze makkelijk kunnen stoppen. Wanneer hij het gebouw verlaat merkt Peter dat er iets gebeurd is en wanneer hij dichterbij komt merkt hij dat zijn oom Ben neergeschoten is. Vol van woede besluit hij om de dader te achtervolgen maar eens hij deze te pakken krijgt merkt hij dat het dezelfde persoon is die hij liet gaan toen deze de eigenaar van de worstelring beroofde… Eens terug thuis vertelt hij het verschrikkelijke nieuws aan zijn tante en maakt voor zichzelf de belofte dat hij het laatste advies van zijn oom zal volgen (With great powers comes great responsibility) en zijn krachten enkel voor goede dingen zal gebruiken.

Ondertussen heeft Norman Osborn, de vader van Peters beste vriend, wat experimenten op zichzelf uitgevoerd en daardoor ook bovenmenselijke krachten gekregen. Echter, de formule die Norman hiervoor gebruikt heeft bevat fouten waardoor hij transformeert in de schizofrene psychopaat genaamd “Green Goblin”. Wanneer de paden van Peter en Norman zich kruisen kan er slechts een levend uitkomen.

Onze opinie:
Hardcore fans van Spider-Man zullen bovenstaande samenvatting zonder probleem herkennen maar het moet gezegd worden dan het verdere verhaal van de film toch wel wat afwijkt van de originele comics. De toon is ook wat luchtiger dan in de strips en er zijn ook wel degelijk wat artistieke vrijheden genomen die de die-hard fans misschien wat minder vinden maar dat zal je altijd wel hebben met een transfer naar het grote beeld.

De acteerprestaties zijn goed en regisseur Sam Raimi heeft er een onderhoudend geheel van weten te maken dat zowel het grote publiek kan aanspreken alsook de gemiddelde fan van de webslingeraar.

Spider-Man (2002) Action, Adventure, Sci-Fi | 121min | May 3, 2002 (United States) 7.3
Director: Sam RaimiWriter: Stan Lee, Steve Ditko, David KoeppStars: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem DafoeSummary: Based on Marvel Comics' superhero character, this is a story of Peter Parker who is a nerdy high-schooler. He was orphaned as a child, bullied by jocks, and can't confess his crush for his stunning neighborhood girl Mary Jane Watson. To say his life is "miserable" is an understatement. But one day while on an excursion to a laboratory a runaway radioactive spider bites him... and his life changes in a way no one could have imagined. Peter acquires a muscle-bound physique, clear vision, ability to cling to surfaces and crawl over walls, shooting webs from his wrist ... but the fun isn't going to last. An eccentric millionaire Norman Osborn administers a performance enhancing drug on himself and his maniacal alter ego Green Goblin emerges. Now Peter Parker has to become Spider-Man and take Green Goblin to the task... or else Goblin will kill him. They come face to face and the war begins in which only one of them will survive at the end. —Soumitra

Photos


See all photos >>