23 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Star Trek III: The Search for Spock

Voer voor Trekkies en iedereen die een beetje interesse in Star Trek heeft

Na Khan overwonnen en leven gebracht te hebben op de Genesis planeet in Star Trek: The Wrath of Khan, keren Admiraal Kirk en de Enterprise in Star Trek III: The Search for Spock terug naar huis maar niet zonder weemoed. Spock heeft zijn leven gegeven om de rest van de bemanning van de Enterprise te redden en nadat zijn lichaam in de ruimte is geschoten begint Dr. McCoy zich zeer raar te gedragen. Eens thuis informeert Spocks vader Sarek Kirk dat Spocks levensessentie, ook gekend als Katra, nog steeds leeft en na enig onderzoek komen ze erachter dat Spock deze getransfereerd heeft naar McCoy wat meteen diens vreemde gedrag verklaart: zijn brein houdt immers 2 intiteiten vast en om McCoy hiervan te bevrijden moeten ze Spocks lichaam terug naar Vulcan brengen waar een ritueel kan plaatsvinden dat hem terug naar zijn oude zelf zal brengen.

Omdat zijn superieuren weigeren om Kirk toelating te geven om op zoektocht te gaan besluit hij om samen met zijn hoofdcrew de Enterprise te stelen en terug te keren naar Genesis maar eens daar komen ze erachter dat ook de Klingons zeer geĂ¯nteresseerd zijn in het Genesis project en het willen stelen om te gebruiken als wapen.

Onze opinie:
We kunnen beginnen met te zeggen dat The Search for Spock een serieuze verandering is ten opzichte van Wrath of Khan. In die laatste worden de zaken positief voorgesteld met de creatie van leven en Kirk die terug contact heeft met zijn ex-vrouw en zoon David. In deze film, echter, gaat het serieus mis met het Genesis project en gaat de planeet in een serieus destructieve mode terwijl David zelfs het leven laat. The focus is eveneens minder op de actie maar meer om de emotionele interactie tussen de verscheidene personages uit Star Trek en we moeten zeggen dat dit op zich wel goed werkt.

Trekkies mogen deze film natuurlijk niet naast zich laten liggen maar iedereen die ook maar een beetje interesse in het Star Trek universum heeft zal zonder twijfel plezier beleven met het bekijken van deze derde film.

Star Trek III: The Search for Spock (1984) Action, Adventure, Sci-Fi | 105min | June 1, 1984 (United States) 6.7
Director: Leonard NimoyWriter: Gene Roddenberry, Harve BennettStars: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest KelleySummary: In the wake of Spock's ultimate deed of sacrifice, Admiral Kirk and the Enterprise crew return to Earth for some essential repairs to their ship. When they arrive at Spacedock, they are shocked to discover that the Enterprise is to be decommissioned. Even worse, Dr. McCoy begins acting strangely and Scotty has been reassigned to another ship. Kirk is forced to steal back the Enterprise and head across space to the Genesis Planet to save Spock and bring him to Vulcan. Unbeknownst to them, the Klingons are planning to steal the secrets of the Genesis Device for their own deadly purpose. —Colin Tinto <cst@imdb.com>

Photos


See all photos >>