27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Star Trek IV: The Voyage Home

Een van de slechtere Star Trek films

Na Spock terug naar Vulcan gebracht te hebben moeten Kirk en zijn bemanning terugkeren naar huis om daar voor het gerecht te verschijnen vanwege hun insubordinatie in Episode 3. Terwijl onze vrienden terugkeren naar Aarde is ook een buitenaardse probe daarheen aan het reizen en alles dat op zijn weg ligt wordt stilgelegd aangezien het een signaal uitzendt dat blijkbaar alle energie absorbeert. Tegen dat Kirk en zijn bemanning in ons zonnestelsel arriveren is de Aarde op zijn laatste energieresten aan het draaien terwijl het weer verschrikkelijk is en alle zonlicht geblokkeerd wordt door wolken. Spock ontdekt dat het signaal dat van de probe komt lijkt op het gezang van walvissen, een soort die al jaren op Aarde uitgestorven is. Kirk en zijn mensen moeten nu teruggaan in de tijd om enkele walvissen te vinden en deze naar de huidige tijd te brengen om als dusdanig onze planeet te redden.

Onze opinie:
Niet alle Star Trek films zijn evenwaardig en zonder twijfel is deze vierde een van de slechtere afleveringen. Het verhaal op zich is al redelijk vergezocht, maar het feit dat men ook het komediegehalte serieus de hoogte opgetrokken heeft (en dan hebben we het eerder over de hoeveelheid en niet het niveau) komt de film ook zeker niet ten goede. Leuk voor fans van Star Trek, maar absoluut een van de mindere films.

Star Trek IV: The Voyage Home (1986) Action, Adventure, Comedy, Sci-Fi | 119min | November 26, 1986 (United States) 7.3
Director: Leonard NimoyWriter: Gene Roddenberry, Leonard Nimoy, Harve BennettStars: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest KelleySummary: The most acclaimed Star Trek adventure of all time with an important message. It is the 23rd century, and a mysterious alien probe is threatening Earth by evaporating the oceans and destroying the atmosphere. In their frantic attempt to save mankind, Admiral Kirk and his crew must time travel back to 1986 San Francisco where they find a world of punk, pizza and exact-change buses that are as alien to them as anything they have ever encountered in the far-off reaches of the galaxy. William Shatner and Leonard Nimoy return as Kirk and Spock, along with the entire Star Trek crew. —Robert Lynch <docrlynch@yahoo.com>

Photos


See all photos >>