23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

State of Grace

Voor een keer zijn het de acteurs die het verhaal naar de kloten helpen

Terry Noonan (Sean Penn) keert na jaren terug naar zijn thuis in Hell’s Kitchen. Hij neemt onmiddellijk contact op met Jackie Flannery (Gary Oldman), een van zijn oude vrienden en vraagt hoe het er tegenwoordig mee gaat. Blijkbaar runs Jackies broer Frank (Ed Harris) tegenwoordig de zaken en Terry wil meedoen om wat geld te verdienen. Terry ontmoet ook opnieuw Jackie’s zuster Kathleen, zijn eerste echte liefde die hij verlaten heeft om destijds naar Boston te gaan. Na enkele kleine werkjes wordt Terry geaccepteerd door de Flannery’s die op het punt staan een deal te maken met de Italiaanse maffia. Wat de Flannery’s echter niet weten is dat Terry een agent is die uitgezonden is om de familie te infiltreren om ervoor te zorgen dat de deal met de Italianen niet doorgaat.

Onze opinie:
Met een cast zoals deze zou je een schitterende film verwachten maar spijtig genoeg is dat niet het geval bij State of Grace. Waarom? Wel, vanwege het feit dat het merendeel van de cast op automatisch piloot acteert (en dan vooral Ed Harris die een verschrikkelijke prestatie neerzet) en enkel Gary Oldman die het beste van zichzelf geeft. Het verhaal alsook de atmosfeer van de film zijn goed en daardoor kan je je wel nog een 2-tal uur bezig houden met het bekijken maar een echte topper is dit allesbehalve.

State of Grace (1990) Action, Crime, Drama, Romance, Thriller | 134min | September 14, 1990 (United States) 7.2
Director: Phil JoanouWriter: Dennis McIntyreStars: Sean Penn, Ed Harris, Gary OldmanSummary: Terry Noonan returns home to New York's Hells Kitchen after a ten year absence. He soon hooks up with childhood pal Jackie who is involved in the Irish mob run by his brother Frankie. Terry also rekindles an old flame with Jackie's sister Kathleen. Soon, however, Terry is torn between his loyalty to his friends and his loyalties to others. —Josh Pasnak <chainsaw@intouch.bc.ca>

Photos


See all photos >>