15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Streamz gaat focussen op lokale producten

Laat HBOMax maar snel arriveren in België!

Streamz CEO Bart De Groote heeft gemeld dat Streamz de komende jaren meer gaat investeren in “tv-reeksen van eigen bodem”, met als doel elk jaar 12 eigen fictiereeksen, 4 reality series, en ook nog een eigen documentaire per maand. Dat kost natuurlijk handenvol geld en daarom gaat men “snoeien” in het internationale aanbod, zo weet hij het als volgt te verkondigen: “We gaan slimmere keuzes maken, met lagere kostprijs. We moeten af van te dure content”

Een (nog) beperktere selectie van buitenlandse content in ruil voor meer zelfgemaakte producties waar men ook hoopt de VRT mee in te kunnen betrekken? Misschien dat ze Streamz binnenkort maar moeten hernoemen naar Vlaanderen+ zodat ze zich volledig kunnen focussen op producties die eerst op het streamingplatform gelanceerd kunnen worden om daarna uitgezonden te worden op VRT, VTM en/of de Play-zenders terwijl liefhebbers van internationaal aanbod zich effectief kunnen abonneren op HBOMax?

Immers, waar Streamz zo graag ligt te pronken met het feit dat ze in Vlaanderen het aanbod van HBOMax hebben, kunnen de abonnees van Streamz+ op hun kin kloppen omtrent de films van Warner Brothers, Warner Brothers dat ook mee in HBOMax zit. Van alle titels die Warner Brothers in 2021 en 2022 in de bioscoop uitgebracht heeft is er geen énkele verschenen op Streamz, dit terwijl ze zowat allemaal in Nederland te zien zijn via de HBOMax streaming dienst die ook nog eens goedkoper is dan Streamz.

Laat HBOMax maar snel uitbreiden naar België zodat fans van dure Amerikaanse reeksen en bioscoopfilms voor een relatief mild prijsje (nog geen 4 euro/maand bij lancering in Nederland!) zich daaraan kunnen laven terwijl fans van FC De Kampioenen zich bij Streamz(+) verder in de zak kunnen laten zetten