18 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Subterano

Een ondermaatse film

Esben Storm, schrijver en regisseur van enkele onbekende films brengt ons Subterano, of zoals hij het zelf beschrijft: “Scary as hell. Frenetic. Heroic. Funny. Tragic. Sci-fi horror. A game called Subterano.”

Subterano is een low-budget film waar een groepje mensen gevangen worden in een garage en level na level tegen de “Gamesmaster” en zijn kwaadaardige robots moeten vechten om te overleven. Het originele Subterano is een computerspel (in de film) maar plots lijkt dit tot leven gekomen en zelfs op de computer is niemand voorbij level 6 geraakt zonder te sterven. Hoe zullen deze gevangen genomen mensen erin slagen om te overleven in een echte versie van dit dodelijke spel?

Onze opinie:
Subterano is een ondermaatse film waar mensen een voor een over de kling gejaagd worden op zoveel mogelijk verschillende manieren. Het acteerwerk is slecht, het verhaal gewoon dom, de personages zijn stereotypen gemaakt van karton en er is absoluut niets dat je zou kunnen overtuigen om te kijken. Waar “Cube” erin slaagde om een redelijk succesvolle low budget film te zijn die constant gefilmd was in één locatie probeert Subterano iets gelijkaardigs maar dan veel minder goed in elkaar gestoken.

Subterano (2003) Horror, Sci-Fi | 96min | January 28, 2003 (United States) 4.0
Director: Esben StormWriter: Esben StormStars: Alex Dimitriades, Tasma Walton, Alison WhyteSummary: Killers, revolutionaries, big business, kids, family, God. Romantic subterfuge. Betrayal. Bounty hunters. People trapped in a subterranean world. Set upon by lethal, remote controlled toys. Scary as hell. Frenetic. Heroic. Funny. Tragic. Sci-fi horror. A game called Subterano. —Esben Storm

Photos


See all photos >>