15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Terminator 2: Judgment Day

De T-1000 is gestuurd om John Connor te vermoorden tijdens diens jeugd zodat hij later het verzet tegen de machines niet kan leiden.

De T-1000 is gestuurd om John Connor te vermoorden tijdens diens jeugd zodat hij later het verzet tegen de machines niet kan leiden. De T-800 daarentegen is een door de mensen opnieuw geprogrammeerd type dat gestuurd wordt om John te beschermen en te dienen. De T-800 vindt John, en brengt hem in veiligheid.

Onze opinie:
In Terminator 2: Judgment Day zien we hoe tien jaar nadat de originele Terminator door Kyle Reese verslagen werd Sarah Connor en haar zoon John (de zoon van Kyle) nogal wat hebben meegemaakt. John heeft het zowat gehad met zijn moeder die hem constant probeert voor te bereiden voor de taak die hij zal moeten vervullen als leider van het verzet tegen Skynet en Sarah is door de gemeenschap in een psychiatrische instelling geplaatst omdat men ervan overtuigd is dat genezen moet worden van haar hallucinaties omtrent cyborgs die in de toekomst over de Aarde heersen. Wanneer plots een terminator John vindt en uitlegt dat hij door de rebellen naar het verleden is gestuurd om een nieuw model van Terminator tegen te houden besluiten ze om Sarah te bevrijden en proberen uit de weg te blijven van de T-1000 terminator die door Skynet gestuurd is.

James Cameron die eerder al de klassieker The Terminator voorschoteld deed zeven jaar later zijn puik werk nog eens over en nog beter ook. Waar sequels over het algemeen zwakker zijn dan de originele film kunnen we dat zeker niet zeggen van deze Terminator 2. Arnie is weer in topvorm, er is een beetje meer humor aanwezig, en de actie spat wederom volop van het scherm. Voegt daar ook nog eens specials effects bij van ILM die voor die tijd zonder twijfel bij de top in de branche hoorden en je kan je voorstellen waarom deze sequel eveneens een klassieker in het genre genoemd wordt.

Terminator 2: Judgment Day (1991) Action, Sci-Fi | 137min | July 3, 1991 (United States) 8.5
Director: James CameronWriter: James Cameron, William WisherStars: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward FurlongSummary: Over 10 years have passed since the first machine called The Terminator tried to kill Sarah Connor and her unborn son, John. The man who will become the future leader of the human resistance against the Machines is now a healthy young boy. However, another Terminator, called the T-1000, is sent back through time by the supercomputer Skynet. This new Terminator is more advanced and more powerful than its predecessor and its mission is to kill John Connor when he's still a child. However, Sarah and John do not have to face the threat of the T-1000 alone. Another Terminator (identical to the same model that tried and failed to kill Sarah Connor in 1984) is also sent back through time to protect them. Now, the battle for tomorrow has begun. —Eric ggg

Photos


See all photos >>