28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The 51st State

Grappige film die zowat iedereen zou moeten kunnen smaken

Na zijn afstuderen wordt Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) opgepakt door een agent voor het roken van een joint achter het stuur. Jaren later is hij de drugs man van een gangster genaamd The Lizard (Meat Loaf) en wanneer hij de ultieme drug gemaakt heeft die 51 keer sterker is dan eender welke andere bekende drug op de markt terwijl deze voor 100% uit legale bestanddelen bestaat is de Lizard meer dan geïnteresseerd om deze op de markt te brengen. Spijtig voor hem, echter, heeft Elmo andere plannen en blaast zijn baas op. Mc Elroy reist naar Groot-Brittannië om daar de drug voor 20 miljoen te verkopen en eens daar wordt hij geëscorteerd door Felix DeSousa maar deze lijkt meer geïnteresseerd te zijn in de volgende wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub dan in de nieuwe drug. Wanneer Felix’ vriendin Dakota arriveert worden de zaken wat gecompliceerder dan de twee verwacht hadden en wanneer blijkt dat de Lizard de bomaanslag overleefd heeft en onderweg is naar de UK gaan de poppen aan het dansen.

Onze opinie:
The 51st State is een grappige film met goed acteerwerk van Samuel L. Jackson en Robert Carlyle. De humor is een combinatie van droge Engelse comedy en typische Amerikaanse koldergrappen waardoor het zowat iedereen zou moeten aanspreken.

Formula 51 (2001) Action, Comedy, Crime, Thriller | 93min | October 18, 2002 (United States) 6.3
Director: Ronny YuWriter: Stel PavlouStars: Samuel L. Jackson, Robert Carlyle, Emily MortimerSummary: Elmo McElroy is a streetwise American master chemist who heads to England to sell his special new formula - a powerful, blue concoction guaranteed to take you to 'the 51st state.' McElroy's new product delivers a feeling 51 times more powerful than any thrill, any pleasure, any high in history. But his plans for a quick, profitable score go comically awry when he gets stuck in Liverpool with an unlikely escort and his ex-girlfriend and becomes entangled in a bizarre web of double-dealing and double-crosses.

Photos


See all photos >>