23 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Andromeda Strain (2008)

De originele film mag dan wel dateren van 1971, maar die is toch nog steeds beter dan deze "moderne" mini-serie

Wanneer een satelliet neerkomt dichtbij een klein stadje in de USA wordt deze gevonden door een jong koppel die besluiten hem mee te nemen naar hun huis. Iets later arriveren twee soldaten in het stadje door met hun jeep het tracking signaal van de satelliet te volgen. Bijna iedereen blijkt dood te zijn en luttele seconden later worden ook zij door iets onbekends bevangen.

Het leger besluit om een team experts onder leiding van dokter Jeremy Stone samen te brengen om een onderzoek in te stellen naar wat er aan de hand is. Wanneer het team in hazmatpakken het dorp betreedt vinden ze slechts twee overlevenden terug: een man met alcoholproblemen en een pasgeboren baby. Beiden alsook de satelliet worden naar de basis van het team gebracht waar al snel duidelijk wordt dat een uitermate adaptief en bijna onstopbaar “buitenaards” virus de oorzaak van de massale sterfte is. De tijd begint op te geraken als bekend wordt dat het virus zich aan het verspreiden is en dat het niet lang meer zal duren voordat een grote populatie geïnfecteerd wordt met een mogelijk uitsterven van het menselijk ras als gevolg.

Onze opinie:
The Andromeda Strain is gebaseerd op een verhaal van Michael Crichton dat reeds in begin jaren ’70 verfilmd werd en dit keer krijgen we het in de vorm van een mini-serie van twee afleveringen voorgeschoteld.

Het concept zit alvast goed en ook de cast is op zich goed bij elkaar gezocht, maar spijtig genoeg valt alles in de tweede helft naar het einde toe in elkaar als een kaartenhuisje dat omvergeblazen wordt. Het verhaal lijkt onnodig gerekt te worden, er zijn inconsistenties ten overvloede, de acteerprestaties gaan met de snelheid van een rollercoaster de diepte in en het gehele “milieu”-aspect dat men op de politieke agenda probeert te zetten is er bij de haren bijgesleept. Doe er dan nog een compleet over-the-top happy end bij dat langs geen kanten klopt (dode planten worden plots weer groen als het virus sterft?) en alles dat in het begin opgebouwd werd valt in elkaar en zorgt voor een serieuze domper op de pret.

Als je echt The Andromeda Strain wil zien doe je er misschien beter aan om de film nog eens te bekijken want deze mini-serie gaat zo hard onderuit tegen het einde dat al het goede werk in het begin tenietgedaan wordt

The Andromeda Strain (2008) Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 180min | May 26, 2008 (United States) 6.2
Stars: Benjamin Bratt, Christa Miller, Louis FerreiraSummary: In "The Andromeda Strain," a U.S. military satellite crashes in a small town and unleashes a deadly plague killing all but two survivors. As the military quarantines the area, a team of highly specialized scientists is assembled to find a cure to the pathogen code-named "Andromeda," and a reporter investigates a government conspiracy only to discover what he is chasing wants him silenced. —Official Site

Photos


See all photos >>