26 september 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Black Dahlia

Intrigerend maar haalt niet het niveau van L.A. Confidential

Bucky Bleichert en Lee Blanchard zijn twee agenten in Los Angeles die bij de recherche geraakt zijn dankzij een bokswedstrijd tussen de twee die perfect was binnen een marketing actie om meer geld voor de politie te verkrijgen. Desondanks zijn ze wel zeer goed in wat ze doen en werken als een perfect duo van misdaadbestrijders. Wanneer in januari 1947 het lichaam van Elizabeth Short, ook gekend als de Black Dahlia, gevonden wordt duikt Lee onmiddellijk op de zaak. Op zo’n manier zelfs dat hij erdoor geobsedeerd wordt en andere zaken laat verloederen. Bucky wordt bezorgd omtrent zijn collega en vriend maar besluit om hem te dekken totdat hij verontrustende zaken begint waar te nemen die erop duiden dat er wel eens wat meer aan de hand zou kunnen zijn dan een gewoon moordonderzoek.

Onze opinie:
The Black Dahlia is gebaseerd op het verhaal van James Ellroy is een bijna perfect voorbeeld van een film noir. Ellroy schreef ook L.A. Confidential en deze film heeft ook een zeer gelijkaardige atmosfeer. Persoonlijk vinden we echter wel dat deze niet op het niveau van L.A. Confidential geraakt met de reden daarvoor zijnde dat die een betere cast heeft (ook al doen Scarlett Johansson, Josh Hartnett en Aaron Eckhart hun job best goed) en een interessanter en intrigerender verhaal. The Black Dahlia is geïnspireerd op een van de “meest beruchte onopgeloste moordzaken in Californië” maar slaagt er niet echt in een geheel te vormen. Er zijn teveel zijpaden die bewandeld worden om een coherent geheel te vormen en ook al blijft de film interessant om te volgen, het einde is nogal een tegenvaller. Waar L.A. Confidential verscheidene verhaallijnen bij elkaar bracht in een grote finale mist The Black Dahlia wat actie om het echt goed te maken.

The Black Dahlia (2006) Crime, Drama, Mystery, Thriller | 121min | September 15, 2006 (United States) 5.6
Director: Brian De PalmaWriter: Josh Friedman, James EllroyStars: Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlett JohanssonSummary: In 1946, the former boxers Dwight "Bucky" Bleichert and Lee Blanchard are policemen in Los Angeles. Lee has a good relationship with his chief and uses a box fight between them to promote the department and get a raise to the police force. They succeed and are promoted to homicide detectives, working together. Bucky becomes a close friend of Lee and his girlfriend Kay Lake, forming a triangle of love. When the corpse of the aspirant actress Elizabeth Short is found mutilated, Lee becomes obsessed to solve the case called by the press Black Dahlia. Meanwhile, Bucky's investigation leads him to a Madeleine Linscott, the daughter of a powerful and wealthy constructor that resembles the Black Dahlia. In an environment of corruption and lies, Bucky discloses hidden truths. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>