29 februari 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Broken

Veel potentieel dat uiteindelijk saai opgediend wordt

Gine McVey’s vader staat op punt om met pensioen te gaan en om dat te vieren heeft de familie een verrassingsdiner gepland. De avond is voor iedereen een feest tot op het einde wanneer plots een grote spiegel breekt en naar beneden valt. Enkele dagen later staat Gina in een telefooncel in Londen wanneer ze een jeep voorbij ziet rijden met daarin een vrouw die er exact uitziet als zijzelf. Ze besluit de auto te volgen terwijl deze een nabije parking inrijdt.

Niet veel later is Gina aan het rijden met de jeep en geraakt betrokken bij een ongeval waarna ze wakker wordt in het hospitaal zonder enige herinnering aan wat er gebeurd is. Enkel wat fragmenten keren nu en dan terug en die zetten haar ertoe aan om uit te zoeken wat er nu juist gebeurd is. Echter, ze heeft geen idee waar ze in verzeild geraakt…

Onze opinie:
The Broken vertelt een subtiel griezelverhaal met meer sfeervolle beelden dan effectieve dialogen of duidelijk gewelddadige scènes. De regisseur heeft de suspense van Edgar Allen Poe en Alfred Hitchcock genomen en dit rond een verhaal geweven dat wat weg heeft van het idee achter “Body Snatchers”. Geen buitenaardse wezens hier echter, het gaat meer over doppelgangers die vanuit een andere dimensie komen die zich verschuilt achter het beeld van een spiegel. Er is veel psychologisch mysterie present in de film maar uiteindelijk komt het neer op één vraag: is het leuk om te bekijken?

Spijtig genoeg mag The Broken dan wel een solide psychologische basis hebben, zijn roots in verscheidene mythologieën hebben, een degelijke cast hebben alsook een goed verhaal om te vertellen, het tempo is zo traag en men probeert spanning te creëren in scènes waar niets gebeurd waardoor de kijken makkelijk afgeleid kan worden door een auto die buiten passeert. Inderdaad, de film is saai!

We zijn ervan overtuigd dat er fans zijn van dit genre die deze film super zullen vinden, maar uiteindelijk is hij te traag en bevat te weinig actie om de gemiddelde kijker geïnteresseerd te houden.

The Broken (2008) Drama, Horror, Thriller | 93min | November 26, 2008 (France) 5.4
Director: Sean EllisWriter: Sean EllisStars: Lena Headey, Ulrich Thomsen, Melvil PoupaudSummary: In London, the radiologist Gina McVey organizes a surprise birthday party to her father John McVey with her boyfriend Stefan Chambers, her brother Daniel McVey and his girlfriend Kate Coleman. On the next day, she sees herself driving a car on the street and she follows the woman to her apartment, where she finds a picture of her father and her. While driving back, she has a car crash and loses parts of her memory; further, she believes Stefan is another man. Gina decides to investigate what is happening and unravels a dark reality. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>