25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Butterfly Effect

In deze thriller ontdekt student Evan Treborn, die geplaagd wordt door tragische herinneringen, een manier om zijn verleden te veranderen. Maar zal het verschil maken?

In deze thriller ontdekt student Evan Treborn, die geplaagd wordt door tragische herinneringen, een manier om zijn verleden te veranderen. Maar zal het verschil maken?

Onze opinie:
Gedurende heel zijn leven heeft Evan Treborn blackouts gehad telkens er een traumatische ervaring gebeurde. Als hij achteraf zijn vrienden vraagt wat er gebeurd is wil nooit iemand hem iets vertellen. Wanneer zijn moeder voorstelt om een dagboek bij te houden omdat dit misschien kan helpen besluit hij om haar raad te volgen maar de blackouts blijven komen. Zeven jaar na zijn laatste blackout zit hij op school en besluit om ter ere van zijn verjaardag zijn oude dagboeken nog eens te lezen. Wanneer hij dicht bij een van de blackouts begint te komen wordt hij echter plots naar dat moment gezogen. Wanneer hij terug wakker wordt zit hij terug in zijn eigen tijd maar op de plaats waar hij zich gebrand heeft met een sigaret zit plots een litteken. Hij heeft nogal snel door dat hij effectief het verleden kan veranderen en dus besluit hij om terug te gaan om iets dat hem en zijn vriendin een trauma bezorgd heeft wat aan te passen. Het lukt, maar als hij terugkomt blijkt dat er wel héél veel veranderd is en dat niet alles is zoals hij het zou willen…

Ashton Kutcher is zeker niet een van mijn favoriete acteurs maar in The Butterfly Effect toont hij dat hij kan acteren. Samen met een goede supporterende cast en een verrassende en interessante verhaallijn maakt dit dat deze film in zijn genre een van de betere van de laatste jaren is.

The Butterfly Effect (2004) Drama, Sci-Fi, Thriller | 113min | January 23, 2004 (United States) 7.6
Director: Eric Bress, J. Mackye GruberWriter: J. Mackye Gruber, Eric BressStars: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora WaltersSummary: As a child, Evan Treborn was afflicted with blackouts where he would be in one place one minute and then another the next, remembering absolutely nothing in-between. Now all grown up and in college, he decides to read from an old journal he wrote to remember stuff that might have happened in the in-between, and suddenly finds himself back at a certain point in his life. He realizes that those blackouts he had were actually empty spaces of time he had to fill up later in life. Attempting to use this ability to undo unpleasant past events, Evan starts to find that every time he goes back and tries to fix things, he ends up making everything worse. How can he prevent more tragedies from happening and save the one girl he ever loved, Kayleigh (Amy Smart)? —Lenny at 13

Photos


See all photos >>