15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Girl with the Dragon Tattoo

Een Must-Have!

Veroordeeld journalist Mikael Blomkvist wordt gevraagd door de industrieel Henrik Vanger om in de geschiedenis van de man zijn familie te gaan graven en uit te zoeken wat er 40 jaar geleden gebeurd is met Harriet Vanger, Henrik’s nichtje die destijds verwdeen van het eiland waar de familie leeft. Naast een deftig salaris belooft Vanger dat hij Blomkvist ook zeer interessante informatie zal bezorgen die hem kan helpen met zijn veroordeling teniet te doen als hij de job zou accepteren. Blomkvist accepteert en verhuist naar het eiland onder het mom dat hij een biografie schrijft over de Vanger familie.

Wanneer hacker Lisbeth Salander gevraagd wordt om Blomkvist te helpen met zijn onderzoek vinden de twee al snel dat er meer aan de hand is met de Vanger familie dan ze initieel gedacht hadden. Terwijl het duo dichter bij de waarheid komt wordt ook het gevaar voor hun leven groter…

Onze opinie:
The Girl with the Dragon Tattoo is gebaseerd op de bestseller Mannen die Vrouwen Haten van Stieg Larsson en is een zeer donkere thriller zoals we er niet zoveel zien tegenwoordig. En dan hebben we het niet enkel over het beeld.

Daniel Craig en Stellan Skarsgard zijn zeer goed als onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist en Martin Vanger, maar het is duidelijk dat Rooney Mara de show steelt. Haar performantie als Lisbeth Salander is een schoolvoorbeeld van acteren en ze legt de perfecte balans tussen het spelen van de harde hacker aan de ene kant, en het gevoelige meisje dat nood heeft aan liefde aan de andere kant. Dit is zonder twijfel een van de beste releases van het jaar.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) Crime, Drama, Mystery, Thriller | 158min | December 21, 2011 (United States) 7.8
Director: David FincherWriter: Steven Zaillian, Stieg LarssonStars: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher PlummerSummary: Mikael Blomkvist is a disgraced journalist who is asked by a wealthy industrialist to write a biography on his family. But what he really wants Blomkvist to do is to find out what happened to his niece, who went missing 40 years ago. Blomkvist, at first, is not interested, till the man offers to help him clear his name. Blomkvist, begins by talking to the man's relatives who were there when the girl went missing. And some of them are not forth coming. Blomkvist eventually believes that her disappearance might have something to do with some serial killings that took place 20 years before she disappeared. So he asks for a research assistant. So the industrialist's man suggests Lisbeth Salander, a talented hacker who does background checks for them and who even did one on Blomkvist. When he sees her report, he's impressed and asks her to work with him and she does. She's anti-social but is extremely efficient. —rcs0411@yahoo.com

Photos


See all photos >>