28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Haunting

The Haunting is een ideale film als je in bent voor wat schrikmomenten

The Haunting is een remake van de klassieker “House on Haunted Hill” met Malcolm McDowell waarin een wetenschapper samen met enkele mediums een spookhuis intrekken om de aanwezigheid van een kwade geest te onderzoeken.

In deze remake speelt Liam Neesom Dr.Marrow, een wetenschapper die het fenomeen van angst onderzoekt en onder het mom van een cursus over goed slapen inviteert hij drie mensen die een slaapstoornis hebben om hun reacties te testen in stresssituaties. Eens ze zich comfortabel gemaakt hebben begint het huis tot leven te komen en wanneer blijkt dat Nell (Lili Taylor), een van de geïnviteerden, een speciale band met het huis heeft worden de zaken zowaar nog erger.

Onze opinie:
The Haunting is een film met een relatief simpele plot maar waar de originele “House on Haunted Hill” vooral op spanning dreef door de afwezigheid van veel special effects is deze film er juist compleet mee volgestopt. Jan De Bont (Speed) heeft een visueel spektakel gemaakt met een kleine cast en het is dankzij goed acteerwerk van Liam Neeson, Lili Taylor, Owen Wilson en Catherine Zeeta-Jones dat The Haunting erin slaagt om boven de middelmaat uit te rijzen. Simpel maar onderhoudend amusement dus om met de dolby surround vol open te bekijken op een groot scherm.

The Haunting (1999) Fantasy, Horror, Mystery, Thriller | 113min | July 23, 1999 (United States) 5.0
Director: Jan de BontWriter: David Self, Shirley JacksonStars: Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen WilsonSummary: A remake of the classic 1963 movie "The Haunting" about a team of paranormal experts who look into strange occurrences in an ill-fated house. Through the course of the night some will unravel, some will question, and all will fight for their lives as the house fights back. —PofRules

Photos


See all photos >>