1 december 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Internship

Eenvoudig en voorspelbaar vermaak, maar soms verlang je ook niet naar meer en dan is The Internship een goede keuze

Het gaat Billy en Nick allesbehalve voor de wind. Ze mogen dan doorgewinterde verkopers zijn, wanneer het bedrijf waarvoor ze werken op de fles gaat omdat tegenwoordig iedereen zijn GSM voor zowat alles gebruikt staan ze op straat met de melding dat ze dinosauriërs zijn en niet meer meekunnen met hun tijd. Billy is echter niet zomaar de man om zich bij de situatie neer te leggen en hij overtuigt Nick ervan dat ze een stage moeten doen bij Google waarna ze kans maken om daar permanent aan de slag te gaan. Immers, met hun jarenlange ervaring moeten ze Google toch wel wat kunnen bieden, nietwaar? Dat het niet zo simpel is, merken de twee echter al snel wanneer ze op de campus van Google arriveren en zich omringd zien door hordes geniale nerds…

Onze opinie:
Twee vrienden die door omstandigheden in een nieuwe situatie komen en daarmee moeten leren omgaan, de “underdogs” die het uiteindelijk toch wel halen, een romantische twist en de noodzakelijke “dip” halverwege. The Internship volgt zowat alle clichés van het genre en doet amper moeite om origineel uit de hoek te komen. Het is “Revenge of the Nerds” in een nieuw, moderner en relatief braver jasje met Owen Wilson en Vince Vaughn in de hoofdrollen.

En toch… Ook al is er niets nieuws te vinden in de film en doen Vaughn en Wilson hetzelfde als altijd, we konden merkwaardig genoeg wél genieten van The Internship. Shawn Levy probeert niet het warm water opnieuw uit te vinden, laat de hoofdrolspelers gewoon hun ding doen, en alles bij elkaar werkt het gewoon. Zoals de gemiddelde Toyota misschien ook niet spettert van seks appeal maar wel je perfect van punt A naar punt B brengt.

Je kan tonnen van kritiek geven op het feit dat het verhaal nogal wat gaten bevat en dat de personages naast Wilson en Vaughn ongeveer zoveel diepte hebben als een kartonnen publiciteitsbord, maar als je gewoon eens lekker luchtig vermaak wil dat niet pretendeert intellectueel te zijn of al te grof door de bocht gaat, dan is The Internship de perfecte zondagmiddagfilm om te bekijken samen met de rest van de familie.

The Internship is geen topper op eender welk vlak maar levert eenvoudig vermaak af dat iedereen wel zal kunnen aanspreken. De film is kundig gemaakt en men gaat voor de grootste gemene deler zonder ergens gewaagde risico’s te nemen. Menig criticus zal hierdoor zeggen dat er weinig “speciaals” te vinden is, maar soms verlang je eerder naar een deftige en betrouwbare Toyota dan een spannende Alfa Romeo waarbij je je wel telkens moet afvragen of hij je zal brengen waarheen je wil. En als je het toch een béétje pikanter wil kan je de Unrated versie bekijken waarin nogal wat blote tieten voorbij komen.

The Internship (2013) Comedy | 119min | June 7, 2013 (United States) 6.3
Director: Shawn LevyWriter: Vince Vaughn, Jared SternStars: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose ByrneSummary: Billy (Vince Vaughn) and Nick (Owen Wilson) are salesmen whose careers have been torpedoed by the digital world. Trying to prove they are not obsolete, they defy the odds by talking their way into a coveted internship at Google, along with a battalion of brilliant college students. But, gaining entrance to this utopia is only half the battle. Now they must compete with a group of the nation's most elite, tech-savvy geniuses to prove that necessity really is the mother of re-invention. —Twentieth Century Fox

Photos


See all photos >>