27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Powerpuff Girls Movie

Nog leuker, nog grootser en nog intenser!

Het stadje Townsville is onder aanval. Criminaliteit loert achter elke hoek en niemand lijkt capabel om de zaken terug recht te trekken. Een van de mensen in Townsville is De Professor die verdrietig is te zien hoe heel de stad in de greep van het kwaad is. Op een dag komt hij thuis en begint met het maken van een cocktail met daarin allerlei ingrediënten maar zijn huisaap mixt deze per ongeluk met Chemical X waarna een grote explosie gebeurt. Drie koddige meisjes komen tevoorschijn en de Professor noemt hen Blossom, Bubbles en Buttercup en begint onmiddellijk inkopen te doen zodat hij alles in huis heeft om de goede vader te zijn die hij wil zijn. Echter, het wordt al snel duidelijk dat de meisjes meer dan gewone meisjes zijn. Ze hebben speciale krachten zoals de mogelijkheid tot vliegen en enorme sterkte. Wanneer ze naar school gaan loopt dit op zich goed totdat ze het spelletje “tag” leren kennen. Ze gaan er compleet in op en beginnen hun superkrachten te gebruiken om elkaar achterna te zitten. Wanneer ze hun spelletje beëindigd hebben is de hele stad een ruïne geworden en hebben de bewoners het compleet gehad met hen.

De meisjes voelen zich gehaat en lopen maar wat lusteloos rond totdat ze Jojo tegenkomen, de aap van de Professor die vanwege de explosieve mix met Chemical X ook gemuteerd is en nu een gigantisch brein uit zijn hoofd heeft steken. Daardoor de mensen haten hoe hij eruit ziet besloot hij om zich af te zonderen maar nu de meisjes hem gevonden hebben stelt hij voor om een machine te maken die ervoor kan zorgen dat de mensen van Townsville houden van mutanten en ook Townsville een betere plaats maakt. De meisjes zien er geen probleem in om Jojo te helpen en dus beginnen ze met zijn allen de machine te bouwen. Echter, eens deze klaar is wordt het duidelijk dat Jojo’s bedoelingen allesbehalve goed zijn. Samen met een leger aan apen wil Mojo Jojo (zoals hij zich ondertussen noemt) Townsville overnemen. Enkel de Powerpuff Girls zijn capabel om Townsville te redden van de nieuwe dictator maar zullen ze de mensen helpen die hen in de steek gelaten hebben?

Onze opinie:
The Powerpuff Girls Movie toont het prille begin van de populaire cartoonserie en er is duidelijk werk gestoken in betere animaties dan op televisie. The Powerpuff Girls zijn al leuk voor enkele afleveringen maar de makers zijn echt voluit gegaan voor deze film en dat zie je gewoon. Nog leuker, nog grootser en nog intenser! Aanrader voor de kids!

The Powerpuff Girls Movie (2002) Animation, Action, Adventure, Comedy, Family, Sci-Fi | 73min | July 3, 2002 (United States) 6.6
Director: Craig McCracken, Genndy TartakovskyWriter: Charlie Bean, Lauren Faust, Craig McCrackenStars: Cathy Cavadini, Tara Strong, Elizabeth DailySummary: In the city of Townsville, the frustrated Professor Utonium is gathering all the ingredients to make a perfect little girl (sugar, spice, and everything nice). But when his lab assitant, a monkey named Jojo, causes the accidental addition of Chemical X to the mix, the Professor ends up with not one but 3 perfect, powerful little girls. It soon becomes obvious that Blossom, Bubbles, and Buttercup are not normal girls, they have superpowers and have not yet learned to control. The girls are treated like outcasts because they have inadvertently wrecked Townsville in a superpowered game of tag. To win the hearts of the people of Townsville, the girls are tricked into making a deal with Jojo who plans to take over Townsville. As the girls foil this threat and defeat an army of superpowered monkeys, the Powerpuff Girls learn that with great power comes great responsibility. —Britney

Photos


See all photos >>