27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Ring (2002)

The Ring is een huiveringwekkende sensationele vertoning die je van het verbluffende begin tot het verbijsterende einde grijpt!

The Ring is een huiveringwekkende sensationele vertoning die je van het verbluffende begin tot het verbijsterende einde grijpt!

Onze opinie:
Wanneer haar nicht een week na het bekijken van een vreemde video sterft gaat Rachel Keller, een vrouwelijke journaliste, op onderzoek uit om uit te vinden wat er gebeurd is en wat er aan de hand is met deze video. Na een korte periode vindt ze de video waarna ze een telefoontje krijgt van een vrouw die enkel twee woorden zegt: “seven days”. Het wordt duidelijk voor Rachel dat ze het volgende slachtoffer zal worden en slechts zeven dagen heeft om de waarheid achter de tape te vinden alsook hoe ze kan overleven. Samen met haar ex-vriend en vader van haar zoon begint ze alle informatie die ze kan vinden omtrent de beelden op de tape op te zoeken. Tijdens haar onderzoek bekijkt haar zoon echter eveneens per ongeluk de video en nu moet ze de waarheid niet enkel vinden voor haar eigen veiligheid maar ook voor die van haar geliefde zoon. En ondertussen tikt de klok verder en gaan de zeven dagen zeer snel voorbij…

The Ring is een remake van een Japanse film (Ringu) en je mag dat woord “remake” zeer serieus nemen. Zowat elk shot is overgenomen van het origineel en enkel de omgeving is veranderd van Japan naar de Verenigde Staten. Is dit beter of slechter dan het origineel? Wel, de originele film bevat wat meer spanning maar deze remake heeft dan weer als positieve punten een betere soundtrack en speciale effecten. Ook de paranormale zijde van het verhaal is hier minder prominent aanwezig en voor een keer vinden we dat niet erg.

The Ring (2002) Horror, Mystery | 115min | October 18, 2002 (United States) 7.1
Director: Gore VerbinskiWriter: Ehren Kruger, Kôji Suzuki, Hiroshi TakahashiStars: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian CoxSummary: Rachel Keller is a journalist investigating a videotape that may have killed four teenagers (including her niece). There is an urban legend about this tape: the viewer will die seven days after watching it. If the legend is correct, Rachel will have to run against time to save her son's and her own life. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>