27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The Shining (Stephen King’s)

Smullen geblazen voor fans van Stephen King

Toen Stanley Kubicks versie van The Shining uitgebracht werd vind Stephen King het maar niets wat Kubrick aangevangen had met de personages uit het boek en daarom heeft hij dan maar de zaken in eigen handen genomen en samen met Mick Garris (die ook al The Stand onder handen genomen had) deze mini-serie gemaakt die het boek tot in het kleinste detail volgt.

Jack Torrance heeft een alcoholprobleem. Wanneer hij op een dag per ongeluk de arm van zijn zoon breekt besluit hij om te stoppen met drinken en de AA te vervoegen. Na zijn job verloren te hebben gaat hij erop uit om nieuw werk te vinden en hij komt terecht bij het Overlook Hotel waar hij aan de slag kan als concierge waardoor hij tijdens de winter tijd heeft om een een toneelstuk te schrijven terwijl hij en zijn gezin de enige aanwezigen zijn in het hotel. Het feit dat de vorige concierge zelfmoord gepleegd heeft en dat in het verleden meerdere bizarre sterfgevallen zijn voorgekomen in het hotel vindt hij geen probleem en hij accepteert de job dan ook met plezier. Echter, zodra de sneeuw begint te vallen en hij en zijn gezin afgesloten zijn van de buitenwereld beginnen er allerlei rare zaken te gebeuren.

Jack vindt een boek met allerlei krantenknipsels omtrent alle moorden die in het verleden van het hotel gebeurd zijn en begint geobsedeerd te geraken met de historiek terwijl Danny, Jacks zoon, overal geesten van vermoorde mensen ziet rondwaren. Terwijl de tijd voortschrijdt beginnen de geesten meer en meer tevoorschijn te komen en echter te worden terwijl Jack zichzelf afkeert van zijn gezin en agressief gedrag begint te vertonen zoals toen hij nog dronk. Zullen Jack en zijn gezin de winter overleven of zal het hotel wederom een nieuw slachtoffer maken?

Onze opinie:
Het tempo van Stephen King’s The Shining is heel wat langzamer dan in Kubricks film en het verhaal volgt het boek tot op de letter. Niet iedereen zal dit even goed vinden (zeker aangezien het voor heel wat mensen té traag zou kunnen zijn) maar fans van het boek zullen hiervan smullen.

The Shining (1997) Drama, Fantasy, Horror, Thriller | 273min | April 27, 1997 (United States) 6.1
Stars: Rebecca De Mornay, Steven Weber, Wil HorneffSummary: Television adaptation of Stephen King novel that follows a recovering alcoholic professor. He ends up taking a job as a winter caretaker for a remote Colorado hotel which he seeks as an opportunity to finish a piece of work. With his wife and son with him, the caretaker settles in, only to see visions of the hotel's long deceased employees and guests. With evil intentions, they manipulate him into his dark side which takes a toll on him and his family. —MonkeyKingMA

Photos


See all photos >>