28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

The War of the Worlds (1953)

Een klassieker in het sci-fi genre die we niet zouden aanraden voor het grote publiek

Wanneer een komeet op Aarde crasht gaan een hoop mensen per direct naar de plaats van de inslag. Onder hen is ook Dr. Clayton Forrester die het raar vindt dat de meteoor zulk een kleine krater geslagen heeft. Later die nacht, terwijl de mensen van het nabije dorp aan het bedenken zijn hoe ze toeristen kunnen aantrekken om de meteoor te bekijken, besluiten drie mannen om nog eens een kijkje te gaan nemen en zien als dusdanig een ruimteschip uit het stuk steen verschijnen. Wanneer ze proberen dichterbij te komen schiet het buitenaardse toestel een of andere straal af waardoor de mannen verdwijnen. Een beetje later verschijnen nog meer schepen en het wordt al heel snel duidelijk dat hun bedoelingen allesbehalve vriendelijk zijn. De hele wereld maakt zich op voor een oorlog tegen deze buitenaardse invallers die van Mars lijken te komen maar zijn de gezamelijke militaire krachten van Aarde wel sterk genoeg om deze schijnbaar onstopbare toestellen van Mars tegen te houden?

Onze opinie:
The War of the Worlds, gebaseerd op een verhaal van H.G. Wells, is een van dé klassiekers in de geschiedenis van de film op gebied van science fiction en het feit dat zowel in 1988 er een TV-serie op gebaseerd werd, alsook we in 2004 een remake voorgeschoteld kregen met Tom Cruise zegt op zich al genoeg. De speciale effects, ook al lijken ze wat gedateerd tegenwoordig, waren spectaculair voor de jaren ’50 en zorgden er zelfs voor dat de film een Oscar wno. Spijtig genoeg ziet het er naar moderne normen wel serieus gedateerd uit waardoor we dit eerder zouden aanraden aan echte fans en niet zozeer voor het grote publiek.

The War of the Worlds (1953) Action, Sci-Fi, Thriller | 85min | August 26, 1953 (United States) 7.1
Director: Byron HaskinWriter: H.G. Wells, Barré LyndonStars: Gene Barry, Ann Robinson, Les TremayneSummary: H.G. Wells' classic novel is brought to life in this tale of alien invasion. The residents of a small town in California are excited when a flaming meteor lands in the hills. Their joy is tempered somewhat when they discover that it has passengers who are not very friendly. —KC Hunt <khunt@eng.morgan.edu>

Photos


See all photos >>