28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

They

Stijgt nooit uit boven de middelmaat

Julia Lund (Laura Regan) en haar vriend Billy Parks (Jon Abrahams) hadden in hun jeugd vreselijke nachtmerries. Jaren en vele therapiesessies later heeft Julie geen problemen meer en ze studeert psychologie terwijl ze een vaste relatie heeft met Paul Loomis (Marc Blucas). Plots contacteert Billy haar weer en wil afspreken in een bar. Daar begint hij te ratelen over dat “zij” terug zijn en dat ze voorzichtig moet zijn. Minuten later schiet hij zichzelf voor haar ogen neer. Julia snapt niet wat er gebeurd is maar niet veel later begint ze eveneens terug nachtmerries te hebben alsook dat ze vreemde dingen begint te horen en zien in het donker. Niemand wil haar echter geloven, behalve dan twee andere vrienden van Billy, Sam Burnside (Ethan Embry) en Terry Alba (Dagmara Dominczyk) die blijkbaar hetzelfde vreemde fenomeen ondergaan en gelijkaardige nachtmerries hadden toen ze kinderen waren. Het wordt al snel duidelijk dat “zij” allesbehalve goedaardig zijn en wanneer Terry verdwijnt komt Sam erachter dat alle mensen die deze dingen meegemaakt hebben een soort van “marker” hebben dat blijkbaar door “hen” gebruikt wordt om hun slachtoffer te localiseren. Wanneer ook Sam verdwijnt blijft enkel Julia alleen achter maar ze is niet van plan om zich te laten vangen zonder gevecht.

Onze opinie:
“They” wordt ook wel “Wes Craven presents: They” genoemd maar buiten zijn naam op de cover heeft de cultregisseur eigenlijk niets met deze film te maken. Het verhaal begint goed met wat interessante ideeën maar spijtig genoeg degradeert het geheel al snel naar de standaard horrorfilm zonder diepte. De cast doet zijn best maar slaagt er op geen enkel moment in om boven de middelmaat uit te rijzen en dat kan wel gezegd worden over heel de film. Absoluut geen blijver dus, maar misschien wel eens leuk om te bekijken als je fan bent van het genre.

They (2002) Horror, Mystery, Thriller | 89min | November 27, 2002 (United States) 4.8
Director: Robert HarmonWriter: Brendan HoodStars: Laura Regan, Marc Blucas, Ethan EmbrySummary: After witnessing a horrific and traumatic event, Julia Lund, a graduate student in psychology, gradually comes to the realization that everything which scared her as a child could be real. And what's worse, it might be coming back to get her... —Anonymous

Photos


See all photos >>