27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

This is the End

Seth Rogen en een hele schare Hollywoodacteurs spelen zichzelf in deze gitzwarte komedie. Ze komen vast te zitten op een feestje als de Apocalyps aanbreekt.

Seth Rogen en een hele schare Hollywoodacteurs spelen zichzelf in deze gitzwarte komedie. Ze komen vast te zitten op een feestje als de Apocalyps aanbreekt.

Onze opinie:
We gaan even met de deur in huis vallen en zeggen dat we geen fan zijn van Seth Rogen. De man wordt in Hollywood gezien als een absolute topper op gebied van “intelligente” comedy, maar de reden daarvoor is ons nog steeds onbekend. Film na film proberen we te lachen met wat telkens uit Rogens brein ontspruit, en telkens lukt het ons gewoon niet… het zal wel aan ons liggen zeker?

Neem nu “This is the End”, de nieuwste film van Seth Rogen en Evan Goldberg. Jay Baruchel (Million Dollar Baby) reist nog eens naar Los Angeles om op bezoek te gaan bij zijn goede vriend Seth maar na wat joints en videogame spelen bedenkt Rogen dat James Franco zijn housewarming party houdt en stelt voor om daar naartoe te gaan. Jay heeft niet veel op met de Hollywood vriendjes van Seth maar laat zich min of meer tegen zijn zin toch meesleuren.

Eens op Franco’s party begint het echter al snel verkeerd te lopen. Nadat een blauw licht allerlei mensen heeft doen verdwijnen verschijnt er een immens gat voor James’ huis en niet veel later zitten Jay en Seth samen met James, Jonah Hill, Danny McBride en Craig Robinson alleen in het huis terwijl buiten het einde der tijden gearriveerd te zijn…

Een simpel opgezet verhaal, een ton aan celebrities die zichzelf niet al te serieus nemen, verwijzingen naar zowat alle mogelijke apocalyptische films ooit gemaakt, en een heleboel spitsvondige dialogen. Dat is zowat de setup van This is the End maar het probleem is dat het niet werkt. Elke scène wordt tot ten treure toe uitgerokken, en wat eventueel nog grappig zou geweest kunnen zijn verliest hierdoor alle mogelijke punch. De eerste tien minuten zit je hoopvol te wachten totdat er wat leuks gaat gebeuren, nog eens tien minuten later begint de verveling in te slaan, en na een half uur skip je regelmatig naar het volgende hoofdstuk in de hoop toch nog ergens een goede grap tegen te komen.

Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het grappig vinden wanneer acteurs zichzelf niet au sérieux nemen, genieten van dialogen die ogenschijnlijk over niets gaan, en schaterlachen telkens er een woordspeling gebruikt wordt. Wij maken echter geen deel uit van die groep van mensen en vinden in 1 voorstelling van bvb. Alex Agnew of Nigel Williams meer goede grappen dan in heel Seth Rogens repertoire tot op heden, inclusief deze This is the End. Dit maar om even aan te tonen dat wij niet enkel kunnen lachen met de scheve bekken van Adam Sandler of Jim Carrey.

Als je de voorgaande films van Seth Rogen schitterend vond zal je zonder probleem kunnen genieten van This is the End. De film laat Rogen zichzelf, alsook ongeveer de helft van Hollywood, nog maar eens op de korrel nemen, en met toespelingen op zowat alle mogelijke verhalen over de apocalyps zullen de fans waarschijnlijk niet meer bijkomen van het lachen. Wij zijn echter geen fans en vonden deze film dan ook de zoveelste saaie bedoening van Rogen.

This Is the End (2013) Comedy | 107min | June 12, 2013 (United States) 6.6
Director: Evan Goldberg, Seth RogenWriter: Seth Rogen, Evan Goldberg, Jason StoneStars: James Franco, Jonah Hill, Seth RogenSummary: All Jay Baruchel expected coming to LA was a fun time with Seth Rogen with all the wild partying to have both by themselves and at James Franco's housewarming party. Suddenly, the Rapture hits and the Biblical Apocalypse has begun. Now, Jay and Seth are desperately sheltering in James' house for rescue along with a few other friends. Together, they must band together to attempt to survive the end of the world, only for Jay to find that they are all too dumb and superficial to do it until they discover the only way out. —Kenneth Chisholm (kchishol@rogers.com)

Photos


See all photos >>