15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Torchwood – Seizoen 1

Schitterende spin-off van Doctor Who

Gwen Cooper werkt bij de lokale politie in Cardiff wanneer ze op een avond opgeroepen wordt voor een moordzaak. Wanneer ze arriveert echter worden alle agenten gevraagd om afstand te nemen omdat het speciale departement “Torchwood” langskomt.

Gwen kan haar nieuwsgierigheid echter niet bedwingen en gaat wat dichterbij kijken om te zien wat Torchwood nu eigenlijk doet. Ze kan haar ogen echter amper geloven wanneer ze ziet dat een van de Torchwood leden met een ijzeren handschoen het slachtoffer voor enkele seconden terug tot leven brengt!

Dit zorgt ervoor dat Gwen verder onderzoek doet naar Torchwood en wanneer ze erachter komt dat de leden deel uitmaken van een organisatie die zich bezighoudt met het bestrijden van buitenaardse bedreigingen moet ze geen twee keer nadenken om ja te zeggen als ze het aanbod krijgt om Torchwood te vervoegen.

Onze opinie:
Torchwood is een spin-off van de wereldwijd populaire BBC sci-fi reeks Doctor Who die reeds tientallen jaren te volgen is. Waar Doctor Who echter redelijk luchtig is en perfect iedereen van 9 tot 99 jaar aan kan spreken is Torchwood een pak donkerder en grimmiger wat in dit eerste seizoen al onmiddellijk duidelijk wordt: geweld, overspel, sex, lesbische en homofiele relaties, … alomtegenwoordig!

Niet dat dit een negatief punt is, verre van! Persoonlijk vond ik het zelfs een zeer goed eerste seizoen maar spijtig genoeg is een groot deel van het publiek het niet met mij eens want vanaf seizoen twee zal het allemaal wat braver worden en meer in de lijn terug van Doctor Who. Laat dat je echter zeker niet tegenhouden want Torchwood is samen met Doctor Who zowat de beste sci-fi die je in Europa kan vinden en mag dus zeker niet ontbreken in je collectie.

Torchwood (2006) Action, Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 3000min | October 22, 2006 (United States) 7.7
Writer: Russell T. DaviesStars: John Barrowman, Eve Myles, Kai OwenSummary: Captain Jack Harkness, the former Time Agent and con man from the 51st century last seen traveling with the Doctor, ventures to early 21st century Cardiff. There, he becomes a member of Torchwood Institute, a renegade criminal investigation group founded by Queen Victoria to battle hostile extraterrestrial and supernatural threats. —rmlohner

Photos


See all photos >>