15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Unbreakable

Bruce Willis speelt een gewone man die een buitengewone ontdekking doet als bij een treinongeluk al zijn medepassagiers omkomen en hij niet eens een schrammetje heeft

Bruce Willis speelt een gewone man die een buitengewone ontdekking doet als bij een treinongeluk al zijn medepassagiers omkomen en hij niet eens een schrammetje heeft

Onze opinie:
David Dunn (Bruce Willis) is beveiligingsbeambte bij een American Football stadium. Zijn leven is tot nu toe allesbehalve fantastisch geweest en hij en zijn vrouw uit elkaar aan het groeien zijn en zijn zoon absoluut niet begrijpt wat er aan de hand is. Op een dag zit hij op de trein wanneer een verschrikkelijk ongeluk zich voordoet en hij als enige overlevende overblijft. Om de zaken nog wat vreemder te maken blijkt dat hij zelfs geen schrammetje heeft opgelopen en het publiek is alom verbaasd hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Een paar dagen later ontmoet hij Elijah Price, een vreemde verkoper van stripboeken die lijdt aan een ziekte die hem extreem kwetsbaar maakt, in zulke mate zelfs dat de kleinste val resulteert in verscheidene gebroken botten. Elijah is ervan overtuigd dat hij weet waarom David de enige overlevende was en zelfs totaal geen kwetsuren overgehouden heeft aan het ongeluk maar de verklaring is zo fantastisch dat David weigert om deze te accepteren. Wanneer hij echter begint uit te testen wat Elijah hem verteld heeft begint hij consequenties te zien voor zowel zijn familie als zijn hele leven.

Unbreakable is de eerste film van M. Night Shyamalan na zijn succes The Sixth Sense en alhoewel deze film met in de hoofdrollen Bruce Willis en Samuel L. Jackson niet op hetzelfde niveau speelt kunnen we wel stellen dat het verhaal onderhoudend is, ook al is het tempo van de film zeer traag. Het acteerwerk is zeker goed te noemen en ook fans van stripverhalen (vooral Amerikaanse comics) zullen deze film zeker kunnen appreciƫren.

Unbreakable (2000) Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 106min | November 22, 2000 (United States) 7.3
Director: M. Night ShyamalanWriter: M. Night ShyamalanStars: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin WrightSummary: David Dunn (Willis) is taking a train from New York City back home to Philadelphia after a job interview that didn't go well when his car jumps the tracks and collides with an oncoming engine, with David the only survivor among the 131 passengers on board. Astoundingly, David is not only alive, he hardly seems to have been touched. As David wonders what has happened to him and why he was able to walk away, he encounters a mysterious stranger, Elijah Prince (Samuel L. Jackson), who explains to David that there are a certain number of people who are "unbreakable" -- they have remarkable endurance and courage, a predisposition toward dangerous behavior, and feel invincible but also have strange premonitions of terrible events. Is David "unbreakable"? And if he is, what are the physical and psychological ramifications of this knowledge?

Photos


See all photos >>