13 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Unforgettable – Seizoen 1 – 4

Een toevallige ontmoeting brengt een voormalige agente weer in contact met haar vroegere partner, een agent van de New York City politie, die haar overtuigt om haar uitzonderlijk geheugen te gebruiken om misdaden op te lossen

Een toevallige ontmoeting brengt een voormalige agente weer in contact met haar vroegere partner, een agent van de New York City politie, die haar overtuigt om haar uitzonderlijk geheugen te gebruiken om misdaden op te lossen

Onze opinie:
Unforgettable is gemaakt door John Bellucci die eerder al meewerkte aan Without a Trace. Als dusdanig zou het dan ook geen verrassing moeten zijn dat Poppy Montgomery, die eveneens een hoofdrol had in die serie, ook hier de leiding krijgt. Spijtig genoeg zijn er tegenwoordig tonnen aan goede politieseries en je moet dan ook al sterk naar voren komen wil je opgemerkt worden. En dat is nu net waar Unforgettable niet in slaagt.

De serie gebruikt een formule die we tegenwoordig wel meer aantreffen in Amerikaanse politieseries. Neem een politiedepartement, voeg iemand toe die net iets “anders” is, en geef deze persoon een motivatie voor zijn/haar gedrag. Hier is het Carrie Wells en haar extreem visueel geheugen, maar waar series zoals Life, The Mentalist en Castle dit combineren met humor is er weinig te lachen bij Unforgettable en dat is spijtig want de lichte ondertoon is net wat die andere series zo goed maakt(e). Kijken we naar de serieuzere series zoals Justified, The Shield, The Wire of zelfs The Sopranos, dan zien we dat deze toch wel een héél stuk dieper gaan dan Unforgettable.

Unforgettable ligt qua niveau heel erg in lijn met Without a Trace wat op zich een zeer goede serie was in zijn tijd, maar het laatste seizoen daarvan dateert toch ook al van 2009 en ondertussen is het niveau op televisie weer serieus gestegen. En Unforgettable is spijtig genoeg niet mee geëvolueerd. Als dusdanig is deze serie op zich wel leuk als tussendoortje als je niets anders (en beters) hebt liggen, maar je moet echt geen topper verwachten.

Unforgettable (2011) Crime, Drama, Mystery | 60min | September 20, 2011 (United States) 6.8
Writer: John Bellucci, Ed RedlichStars: Poppy Montgomery, Dylan Walsh, James Hiroyuki LiaoSummary: Carrie Wells, a former police detective, has a rare ability to remember virtually everything she experiences including detailed visual recall. She returns to police work and uses her ability to solve crimes.

Photos


See all photos >>