28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

V – De Originele Miniserie

Een klassieke TV-serie uit de jaren '80 maar nog steeds fun

Vanuit het niets komen plots boven alle grote steden op Aarde gigantische buitenaardse schepen tevoorschijn. Is een invasie begonnen? De mensheid wacht tot de wezens een eerste zet doen.

Op de top van het gebouw van de Verenigde Naties komt de eerste ontmoeting tot plaats tussen de aliens en verscheidene mensenlijke wetenschappers en politici. De Visitors (zoals ze zich noemen) blijken een menselijke gedaante te hebben en hun motieven lijken vredelievend, ze zijn naar Aarde gekomen om de mensheid te helpen en hun technologie te geven in ruil voor ruwe materialen die ze uit ons afval en water kunnen raffineren en die ze nodig hebben om hun eigen zwaar vervuilde planeet te redden. Alles lijkt ok te zijn maar plots worden alle wetenschappers buiten de wet gesteld worden omdat de Visitors claimen dat deze werken aan terroristische aanslagen tegen hen en wanneer ze meer en meer controle beginnen te krijgen over de acties van de mensheid en ook nog eens tieners beginnen te recruteren om “Friends of the Visitors” te worden beginnen er toch wel bij verscheidene mensen alarmbellen af te gaan. Een van die mensen is Mike Donovan, een journalist die een van de buitenaardse schepen bezocht heeft en die ervan overtuigd is dat ze Visitors niet zijn wie ze beweren. Samen met een groepje vrijheidsstrijders begint hij acties op te zetten om de mensheid te redden van de kwaardaardige plannen van de Visitors.

Onze opinie:
V is echt een klassieke TV serie vanuit de jaren ’80 maar alhoewel deze nooit de populariteit genoot van bvb. Star Trek was ze wel succesvol genoeg om een nieuw seizoen te laten maken alsook enkele kleinere episodes daarna. De serie bevat een moraal en deze is heel duidelijk: vergeet het verleden niet maar leer ervan. De hints richting het Nazi-rijk zijn overal aanwezig (zelfs het teken van de Visitors lijkt wat op een Nazi hakenkruis) maar bederven gelukkig het plezier niet.

De Mini-serie is niet het volle eerste seizoen, enkel de eerste twee episodes waardoor we eindigen op het moment dat het finale gevecht begint. Voor zijn tijd waren de special effects echt wel revolutionair op TV en ook al is het acteerwerk niet altijd even top, plezierig om te volgen is deze nog steeds.

V Action, Adventure, Sci-Fi | 197min | May 1, 1983 (United States) 7.9
Stars: Jane Badler, Michael Durrell, Faye GrantSummary: Aliens pretending to be friendly come to Earth and are received openly. The aliens have disguised themselves to look just like humans. When it is discovered that the aliens' planet is dying and that they have come to rape the Earth of its natural resources, the war for Earth begins. An important key to the humans' success is distinguishing their own from who the aliens are. —Michael Silva <silvamd@cleo.bc.edu> with help

Photos


See all photos >>