25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

V – The Final Battle

Enkel voor fans van de originele miniserie

De originele miniserie uit 1983 eindigt met de organisatie van het verzet en diegenen die daarna nog niet genoeg van de serie hadden kunnen hun hartje ophalen met V – The Final Battle wat wederom drie episodes telt.

Mike Donovan’s zoon wordt ontvoerd en gehersenspoeld door de buitenaardse Visitors terwijl Mike’s moeder aangesteld wordt als hun nieuwe persvoorlichtster. Nieuw in de serie is Michael Ironside die de rol op zich neemt van Ham Tyler, lid van het internationaal georganiseerde verzet dat probeert op alle fronten tegen de Visitors te vechten. Wanneer de plannen van de buitenaardsen om mensen als voedsel te gebruiken bekend wordt (iemand die zich “Soylent Green” nog herinnert?) verzamelt het verzet alles en iedereen om een grote aanval te doen en de volledige operatie van de Visitors stop te zetten. Het feit dat niet alle Visitors het eens zijn met de plannen van hun eigen leiding is eveneens een goede basis voor hulp want zo komt het verzet erachter dat ook binnen de Visitors er een oppositie is die hen mogelijk zou kunnen helpen.

Onze opinie:
Waar de “Original Miniseries” op zich wel bekeken kan worden is dat al een heel pak minder het geval met “The Final Battle”. We arriveren vier maanden na de landing van de buitenaardsen en moeten zomaar vanzelf snappen hoe alles in elkaar zit. Niet dat dat zo moeilijk is (het gaat hier immers nog steeds over een sci-fi serie uit de jaren ’80!) maar een bundeling van de Miniserie en deze Final Battle had geen slecht idee geweest.

Mensen die de originele miniserie gezien hebben en leuk vonden zullen deze zeker ook wel kunnen smaken, anders stellen we toch zeker voor om die eerste te bekijken.

V: The Final Battle (1984) Action, Adventure, Sci-Fi | 272min | August 1, 1984 (United Kingdom) 7.7
Writer: Kenneth JohnsonStars: Jane Badler, Michael Durrell, Robert EnglundSummary: The Battle begun in the Miniseries 'V' continues. The war is told from the view point of the resistance group based in Los Angeles, CA as they struggle to find weaknesses of the aliens they can exploit. In addition, not all the aliens feel their invasion was right, and also work to stop the war. —Brian W Martz <B.Martz@Genie.com>

Photos


See all photos >>