27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Vampires 2: Los Muertos

Een slechte sequel zoals zovele

Derek Bliss, vampierjager van beroep, is een eenling die niet graag in team werkt. Spijtig voor hem krijgt hij een job waar de klant eist dat een team gevormd wordt dat achter een groep van vampieren moet gaan in Mexico. Terwijl hij probeert een team samen te stellen wordt elke jager die wil bezoeken afgemaakt totdat hij Zoë ontmoet, een vrouw die gebeten is maar niet transformeert dankzij het gebruik van een experimentele drug. Ze ontdekken dat de vampiers in Mexico een ceremonie willen uitvoeren die hen de mogelijkheid geeft om in het daglicht te wandelen. Samen met een priester, een jonge gast en een zwart jager met haar op zijn tanden gaan ze naar Mexico om hun lot tegemoet te treden.

Onze opinie:
Vampires 2: Los Muertos is een sequel op de film Vampires uit 1998 van John Carpenter waarin we James Woods en Daniel Baldwin zagen voorbij komen. Spijtig genoeg werd deel 2 geregisseerd door Tommy Lee Wallace die eerder enkel nog maar gewerkt heeft aan goedkope televisieproducties, en in de hoofdrol vinden we in plaats van James Woods Jon Bon Jovi terug. Neen, dit is geen musical maar effectief een horrorsequel en dan van de slechte soort. Zoals bij zovele sequels missen we de cast en verhaallijn van het origineel en krijgen we er niets goeds voor in de plaats. Brol dus.

Vampires: Los Muertos (2002) Action, Horror, Thriller | 93min | June 27, 2003 (Spain) 4.5
Director: Tommy Lee WallaceWriter: Tommy Lee WallaceStars: Jon Bon Jovi, Cristián de la Fuente, Natasha Gregson WagnerSummary: In Mexico, another vampire slayer, Derek Bliss, is hired by a shady priest and aided by a group of fellow slayers in finding a large nest of 'suckers' and their powerful leader, a vampire princess. She is seeking a legendary black crucifix - the same crucifix used unsuccessfully in the first movie to perform a ritual which will enable vampires to walk in sunlight and be invulnerable. —Anonymous

Photos


See all photos >>